Ki rendelt AIDS-es hamburgert

2010. április 08. 17:29

Dr. Sam George, a brit Hertfordshire Egyetem oktatója vámpírológiai konferenciát rendez, ősztől pedog doktori képzést is indít a témában.

2010. április 08. 17:29
Az egyetemi tanár az élőhalottaktól várja az angol irodalom iránti érdeklődés feltámasztását. Az intézményben szervezett konferencián vér helyett ketchuptól csöpögő koktélkolbászkákat szolgálnak majd fel koporsókból. A felhívására már most több, mint száz előadó jelentkezett be a világ minden tájáról. Az eddigi felszólalások között olyan címeket is találni, mint „Beszennyezett vér, sperma és bőr: Vámpírok és a fajkeveredés kísértete” vagy „Ki rendelt AIDS-es hamburgert: Vérszomj a True Bloodban”.
 
„Hagyományosan mindig angol színészeket választottak vámpírszerepre, de most minden filmben amerikaiakat láthatunk a Buffytól az Alkonyatig. Az a célom, hogy a figyelmet magára a szövegre irányítsam, ami történetesen nagyrészt brit, és nem mellesleg arra, hogy mit is mondanak el ezek a történetek a társadalmunkról” - nyilatkozta a professzor.
 
Elmondta: „Amikor a 18. századi és a reneszánsz irodalmat tanítom, a hallgatóim állandóan próbálnak ilyen példákat felhozni. De ők mindig az Alkonyatról beszélnek nekem, így azt gondoltam, hogy a vámpírirodalomban rejlő gazdagság remek lehetőség lehet arra, hogy a népszerű irodalmat tudományos platformon tanulmányozzuk.” - fejtette ki Dr. Sam George.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!