Gyanús szerződések a környezetvédelmi minisztériumnál

2010. június 20. 10:24

Újabb gyanús szerződéseket talált a környezetvédelmi államtitkár, ezért átvilágíttatja a tárcánál kötött megbízásokat. Illés Zoltán a gyanús ügyletek között említette azt a 100 milliós tételt, amit a tárca Réz Andrással kötött.

2010. június 20. 10:24

Illés Zoltán környezetvédelmi államtitkár elmondta: a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium előző vezetése több milliárdos nagyságrendben kötött szerződést az utolsó hetekben. Ezek közül vizsgálják azt az informatikai szerződést, amelyet a Microsofttal kötöttek szoftver licencek vásárlására összesen 1,2 milliárd forint értékben. Az államtitkár hozzátette, ezen kívül vizsgálják azt a 98 millió forintos szerződést is, amelyet vízállásfigyelésre kötöttek.

Az államtitkár a gyanús megállapodások közt említette azt a PR-szerződést is, amelyet Réz Andrással kötött a tárca százmillió forint nagyságrendben. Az esztéta cáfolja az államtitkár állítását, miszerint tulajdonosa lenne annak a PR-cégnek, amellyel a tárca szerződésben áll. Réz szerint ő csak alkalmazott a kérdéses cégnél, így semmi köze az ügyhöz.

A Grant reklámügynökség, amelynek Réz András a kreatív vezetője tavasszal kötött szerződést megismételt gyorsított közbeszerzési eljárás után a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztériummal. Az ügynökség a „Szólj rá apádra” elnevezésű, országos médiakampányhoz kapcsolódó kommunikációs és PR-feladatok ellátására kapott megbízást, nettó 129 millió forint értékben. A Grant reklámügynökség egyébként az eredménytelennek nyilvánított első közbeszerzési eljáráson nem vett részt.
 

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
red label
2010. június 20. 17:46
Réz András kreativan tudott pénzt lenyúlni, a ballibek jellegzetes és ügyes képviselője.
StavrosMenace
2010. június 20. 16:56
ez ki?
drienovác
2010. június 20. 14:26
egyébként meg elmennek ezekkel a tanácsadói kommunikációs szerződésekkel a búsba, amikor egy kormányszóvivői tájékozató van, úgyis egymást apossa az írott és íratlan média apraja nagyja a francnak van szóvivői hivatal, ha nem a kommunikáció miatt, vagy akor álljon ki a grant média, és mondja el, amit kell...
phaidros
2010. június 20. 13:29
Ez, miként az Apeh elnökének csesztetése is engem egy bizonyos Keller tevékenységére emlékeztet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!