Peter Jackson rendezi A hobbitot

2010. október 19. 13:48

J.R.R. Tolkien A hobbit című regénye végre biztos kezekben van. A könyvből készülő kétrészes mozi rendezésével a Gyűrűk Ura világát is filmre álmodó zseniális Peter Jacksont bízták meg.

2010. október 19. 13:48

A Warner Bros. és a New Line filmstúdió bejelentette: Peter Jackson, a Gyűrűk Ura-trilógia Oscar-díjas rendezője, aki eredetileg forgatókönyvíróként és producerként vett részt a vállalkozás előkészítésében, meg is rendezi A hobbitot. „Nincs még egy olyan ember a Földön, aki alkalmasabb lenne ezeknek a filmeknek a megrendezésére, mint Peter Jackson” - mondta el Alan Horn, a Warner Bros. elnöke.

Az 500 millió dolláros, háromdimenziós fantáziafilm forgatása a koprodukciós partnerek egyike, a csőddel küzdő Metro-Goldwyn-Mayer stúdió anyagi gondjai miatt nem kaphatott idáig zöld utat - a film előkészületei már csaknem két éve folynak. A finanszírozás a Warner és az MGM közötti minapi megállapodással megoldódott, ám lehet, hogy költözködni kényszerül a produkció az új-zélandi színészek munkaügyi vitája miatt.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!