Több százan emlékeztek Somló Tamásra a Tabánban

2016. július 20. 20:37

A Tabánban felállított zenészt ábrázoló molinó előtt gyertyagyújtással róhatták le tiszteletüket a rajongók, akik emellett csendesen beszélgettek és hallgatták, dúdolták a hangszórókból szóló jól ismert LGT-, Omega- vagy saját szerzeményű Somló-dalokat.

2016. július 20. 20:37

Több százan gyűltek össze, hogy Somló Tamásra emlékezzenek szerda este a Tabánban. A 68 éves zenész hosszú betegség után kedd hajnalban hunyt el. A zenészt ábrázoló molinó előtt gyertyagyújtással róhatták le tiszteletüket a rajongók, akik már a civil szervezésű esemény megkezdése után fél órával kezdték megtölteni a Tabán lejtőit. Az emberek csendesen beszélgettek és hallgatták, dúdolták a hangszórókból szóló jól ismert LGT-, Omega- vagy saját szerzeményű Somló-dalokat, többek közt az Álomarcú lány, az Olyan szépek voltunk és a Tiszta vagy te még című nótákat.

Zsolnai Endre, az esemény főszervezője a program kezdetekor elmondta, hogy a molinó mellé elhelyezett mikrofonok segítségével bárki megoszthatja a zenészhez kapcsolódó élményeit, anekdotáit az egybegyűltekkel, de várják a régi zenészbarátokat is, egy esetleges közös zenélésre. Az emlékezők közt feltűnt mások mellett Debreczeni Ferenc, az Omega dobosa, Bornai Tibor zenész, dalszövegíró és Pajor Tamás zenész is.

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
yes_we_can
2016. július 21. 01:20
Bornai Tibor és Pajor Tamás? Biztos véletlenül.
balint60
2016. július 20. 21:44
Most jöttünk meg a Tabánból. Méltó megemlékezés ST-re; egymás után hangzanak el dalai, az emberek a fűben ülve, heverészve hallgatják, csendesen beszélgetve. Bármily fonákul is hangzik, régen éreztem magam ilyen jól; az emlékek kavarogtak bennünk és jó volt felidézni, megosztani őket. Nyugodjék békében és nagy-nagy köszönet a számtalan szép dalért, koncertért!
Kvasztics Fedor
2016. július 20. 20:53
Nem az a lényeg, amit Somló mondott a Hősök terén a millecentenáriumi ünnepségen. Nem volt szimpatikus megnyilvánulás, de túltettem magam rajta, mert a zenéje, a zenéjük, meghatározó része volt a fiatalságomnak. És most ezért érzem veszteségnek a távozását. Nyugodj békében Artúr!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!