A Szemrevaló Filmfesztivál Heidivel várja a legkisebbeket

2016. szeptember 22. 21:22

A filmfesztiválon 5 tematikus blokkban 18 filmet vetítenek, köztük több olyat, amelyre gyerekekkel is be lehet ülni.

2016. szeptember 22. 21:22

A budapesti Művész moziban rendezik a SZEMREVALÓ | SEHENSWERT Filmfesztivált, amelynek keretében 5 tematikus blokkban 18 filmet, köztük több díjnyertes alkotást vetítenek.

Kisebb gyermekkel érkezőknek ideális választás lehet szeptember 25-én, vasárnap és október 1-jén, szombaton 17 órakor a Heidi című film. A svájci irodalom egyik legismertebb alkotása elevenedik meg a filmvásznon. A történet főszereplője az árva Heidi, aki magányosan élő nagypapájához kerül a svájci hegyekbe. Minden kezd jóra fordulni, amikor megjelenik a nagynéni, aki Frankfurtba viszi a gyermeket, hogy a Sesemann családban Klara, a mozgássérült kislány játszópajtása legyen... A filmet az idei Német Filmdíjon a legjobb gyerekfilmnek választották.

Kamaszkorú gyerekekkel érkezve választhatunk kissé nehezebb témájú művet is, például a Szállj, cserebogár! című filmet, melyet szeptember 26-án 18.30-kor, valamint 30-án 19 órakor vetítenek. A film alapjául Christine Nöstlinger önéletrajzi ihletésű regénye szolgált. A történet a második világháború végén játszódik az oroszok által megszállt Bécsben. A kilencéves Christine családjának lakását bombatalálat éri, a család menekülni kényszerül. Egy elhagyatott náci villába költöznek, ahová azonban hamarosan orosz katonák érkeznek...

A Szemrevaló Filmfesztiválra 1100 Ft-ért válthatunk jegyet, 4 jegy együttes vásárlása esetén pedig 10% kedvezményt kapunk a jegyárból.

A teljes program megtalálható itt: www.szemrevalofesztival.hufacebook.com/szemrevalo.

 

 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!