Donald Trump szerint Sacha Baron Cohen egy „különc” és „szélhámos”

2020. október 24. 10:51

Az amerikai elnök nem rajong a brit komikusért, miután legújabb filmje, a Borat 2 kínos helyzetbe hozta Rudy Giulianit, New York korábbi polgármesterét.

2020. október 24. 10:51
null

Donald Trump amerikai elnök pénteken kijelentette, hogy nem rajong Sacha Baron Cohenért, a rendkívül egyedi, szatirikus, szituációs és reality alapú humoráról híres brit komikusért, különösen annak fényében, amilyen helyzetbe hozta Rudy Giulianit, New York korábbi polgármesterét legutóbbi filmjében, a mozikban hamarosan bemutatkozó Borat 2-ben – számol be róla a The Telegraph. A klipről, amelyben Cohen Borat (egy az USA-val ismerkedő kazah televíziós tudósító) szerepében hamis interjút készített Rudy Giulianival, melynek során sok vonzó és „kacér” hölgyet ültettek be a politikus mellé, Trump úgy fogalmazott az Air Force One fedélzetén. hogy „nem tudja mi történhetett pontosan”.

A Cohen-filmek, különösen a Borat filmek egyedi jellemzője, hogy a komikus jelentősen elmaszkírozva, valamilyen különös és kínos karakter szerepébe bújva valós, de valójában szándékosan kifordított interjúkat készít különböző emberekkel, többek közt közszereplőkkel is. Nem csak Giuliani esett áldozatul Cohen trükkjeinek, korábban egy másik – egy izraeli kiképzőtiszt – szerepébe bújva kért aláírást tőle kínzó eszközére a „Who Is America?” c. sorozatban Dick Cheney volt amerikai alelnöktől, mellyel a guantanamoi kínzásokra kívánta felhívni a nézők figyelmét, melyet az ifj. Bush-adminisztráció során kezdtek meg.

Dick Cheney volt amerikai alelnök éppen gyanútlanul aláírja Cohen karakterének kínzó eszközét (forrás: YouTube)

Trump azonban sem ezúttal, sem korábban nem találta viccesnek Cohen humorát. „Évekkel ezelőtt engem is megpróbált átverni. Én voltam az egyetlen, aki semmit nem mondott neki. Ez egy szélhámos. Nem találom viccesnek” – fogalmazott az amerikai elnök. Az elnök szerint az eset úgy 15 évvel ezelőtt történt, amikor Cohen épp Ali G-t, egy brit külvárosi, fekete- és jamaikai kultúrát utánzó, „wannabe gengszter” fehér férfi szerepébe bújt bele és próbált meg interjú lehetőséget szerezni az akkor még csak üzletember Trumphoz. „Számomra már akkor is egy fura különcnek tűnt” – tette hozzá Trump.

Az esettel kapcsolatban Giuliani is megszólalt, aki egy tweetben igyekezett megmagyarázni az esetet. Mint fogalmazott: „A Borat-videó egy teljes kitaláció. Az ingemet pusztán azt követően húztam be, hogy levettem a felvevő készüléket” – utalt ezzel egy, feltételezhetően a „kacér” hölgyek jelenlétéből következő helyzetkomikumra. „Sem az interjú előtt, sem az alatt, sem pedig utána nem voltam viselkedtem alkalmatlanul. Ha Sacha Baron Cohen másra utal, egy hidegvérű hazudozó” – tette hozzá az ex-polgármester.

Míg az új Borat-film cselekménye egyelőre titokban van tartva, futótűzként terjednek a Cohen vicceinek áldozatul esett gyanútlan résztvevők felháborodott reakciói. Szerdán Giuliani azt követően adott ki egy dühödt elutasító nyilatkozatot, hogy egy hamis szállodai szobába csalták, ahol sok fiatal nő tartózkodott egyszerre. A filmbeli találkozás erősen problematikus helyzetben hagyta a 76 éves egykori polgármestert, akiről ráadásul olyan felvétel is készült, hogy épp betűri az ingjét a nadrágjába.

A hamarosan mozikba kerülő komédia előzetesét itt tudják megtekinteni, melyben Cohen számos más embernek, többek közt Mike Pence alelnöknek is okoz pár nehéz percet:

Kép: Borat, Sacha Baron Cohen álkazah televíziós riporter karaktere (YouTube)

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ezért regisztráltam
2020. október 24. 15:24
Az előzetes alapján ez a báró Kohn legalább olyan vicces, mint egy foghúzás.
KannibálTatárÚr
2020. október 24. 15:00
Az ilyen vicces disznókat őlésbe kell vinni. Disznóölésbe.
cutcopy
2020. október 24. 13:26
Valaki tud valami értékelhető poént ettől szerencsétlen fárasztó ripacstól..?
Tidal_wave
2020. október 24. 13:05
Az első Borat film még jó volt, de az a mostani bűzlik attól, hogy Trump lejáratása miatt találták ki és időzítették mostanra. Mint Michael Moore 2004-es elnökválasztásokra készült, Busht lejárató filmje, a Fahrenheit 9/11.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!