Ezért kell még várnia Tom Hanksnek és párjának a vakcinára

2021. április 03. 07:39

2021. április 03. 07:39
null

A Forrest Gump sztárja és neje voltak az első hírességek, akik megosztották a világgal, hogy megfertőződtek koronavírussal. Ennek már több mint egy éve, de a pár egyik tagja sem kapta meg még a védelmet jelentő vakcinát – adta hírül pénteken az Index.

Rita Wilson a The Today Show-ban árulta el, mi az ok

„Elég érzelemdús, amikor életedben először azt hallod, nem vagy elég öreg. Oké, vállalom. De már nemsokára mi is sorra kerülünk, mert

mostanra sikerült annyi embert beoltani, hogy megnyissák a következő szintet”

– fogalmazott a 64 éves színésznő.

Szükség van a vakcina segítségére

Tom Hanks feleségének vérében egyébként (körülbelül két hónap híján) majdnem egy évvel a betegség után is voltak még antitestek, mostanra azonban már nincsenek, így újra ki van téve egy esetleges újrafertőződésnek. Rita Wilson a műsorban elmondta, hogy semmihez sem fogható érzés lesz, ha a családtagok végre félelem nélkül ölelhetik meg egymást, ehhez pedig a vakcina segítségére van szükség.

Címlapképen: Tom Hanks amerikai színész és felesége, Rita Wilson érkezik a 92. Oscar-gálára a hollywoodi Dolby Színházban 2020. február 9-én. Fotó: MTI/EPA/Davis Swandon

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vajda.
2021. április 05. 10:07
„Vérlázító, hogy miután a kínai vakcinát sem a magyar hatóságok, sem az Európai Unió nem engedélyezte, Orbánék azt egy rendelettel akarják ráerőltetni a magyarokra! A kínai vakcinát be kell tiltani” Gyurcsány Ferenc kampánya a keleti oltóanyagok ellen. Penz András, a meghalt DK-s képviselő visszautasította a kínai vakcinát megfelelve pártjának a Sinopharm elleni felelőtlen hangulatkeltési akciójának. #gyilkosellenzék
Hesperia
2021. április 04. 18:35
"...majdnem egy évvel a betegség után is voltak még antitestek, mostanra azonban már nincsenek, így újra ki van téve egy esetleges újrafertőződésnek." Tartson már valaki egy immunológiai gyorstalpalót az újságírónak, plíz!!!! Tényleg nagyon durva, hogy bő évvel a járvány kitörése után még mindig nem értik: nem attól lesz valaki immunis egy kórokozóra, hogy épp most van-e a vérében antitest! Hanem: normális esetben aki átesett egy ilyen fertőzésen, annak az immunrendszerében a MEMÓRIASEJT nevű valamik elraktározzák a kórokozóra vonatkozó információt és attól lesz immunis, hogy a következő találkozáskor az immunrendszer így felismeri, hogy miről van szó, és elkezd azonnal antitesteket gyártani ellene. Ugyanez a helyzet akkor is, ha valaki oltást kap: nem antitestes immunglobulinnal fecskendezik tele! Aki még mindig ezt hiszi, az nem értett meg semmit. Hanem az oltással az történik, hogy megtanítják a szervezetet - betegség nélkül - a koronavírus szerkezeti jellemzőire, hogy azonnal tudjon antitesteket gyártani, ha találkozik vele. Mindebből az is következik, hogy Hanksék értelmetlenül rinyáznak: ha egyszer átestek a betegségen, ráadásul őnagysága olyan intenzitással, hogy még egy évig termelgette az antitesteket spontán, akkor az olyan, mintha oltást kaptak volna. Valószínűleg ezért nem törik össze magukat az ottani szervek, hogy pont őket sürgősen beoltsák. Előbb azoknak kell, akik még nem szereztek tapasztalatot és ezzel védettséget. Viszont azt, aki magyarul is leírja, gondolkodás ill. utánajárás nélkül az ilyen hülyeséget, azt azért tényleg fenkén kéne billenteni.
duzur
2021. április 03. 14:00
Ezért, ha bárhol komoly a szándék olyan "felszabadító" igazolás kiadására amiröl többfele szó van, akkor nem elég annak szerepelni benne, hogy átesett valaki már a fertözésen meg, hogy beoltották a vírus ellen, hanem fontos, hogy a dátumok is fel legyenek tüntetve, mivel az immunitás csak korlátolt ideig adott. Hogy pontosan meddig, azt nem tudom és, ha ez egyéni akkor bizony a mindenkori antitest mennyisége, a lényeg... Nesze !
monuskaroly
2021. április 03. 13:28
Akinek DK-s a háziorvosa az nincs biztonságban, simán fel lesz áldozva a pártérdekek oltárán, hogy pár héttel ki legyen tolva a járvány.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!