Hazafi a világ tetején

2021. november 28. 18:39

Az természetes volt, hogy ha bármilyen zászlót viszek magammal a hegyre, az a magyar lesz. (Interjú)

2021. november 28. 18:39
null
Varga Csaba

(...)

„A csúcsra mindig magaddal viszel el Nagyvárad feliratú magyar zászlót. Miért?

Az természetes volt, hogy ha bármilyen zászlót viszek magammal a hegyre, az a magyar lesz. Erre próbáltam egy plusz lokalitást adni azzal, hogy ráírtam a városom nevét. A koncepció lényege, hogy a magam szerény eszközeivel is motiváljam a Kárpát-medencei magyarságot, főleg a fiatalokat, hogy ne asszimilálódjanak, maradjanak meg magyarnak a saját szülőföldjükön.

Óriási probléma az önfeladás itt Nagyvárad környékén, nem is kell ehhez a többségi nemzet nyomása. Ez az igazán zavaró! Sokan úgy érzik, nem fontos nekik a magyarságuk. Jobb esetben átköltöznek Magyarországra, rosszabb esetben asszimilálódnak. Nem túl jók a kilátások. Harminc éve még hetvenezernél is több magyar élt Váradon, most ötvenezer alatt vagyunk, a város a hatvanas évek óta nem magyar többségű. Azt hiszem ti a Felvidéken is pontosan tudjátok, miről beszélek.

Értem én, hogy egymagam ezzel nem változtatom meg a demográfiai trendeket, de azért valamilyen szinten, a magam eszközeivel talán egy kicsinykét fékezni tudom. A jövőnk az csak rajtunk áll!”

Nyitókép: Varga Csaba Facebook-oldala

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rugo
2021. november 29. 14:23
Köszi pajti, hadd lobogjon a csúcson az a szép magyar zászló!
brekker
2021. november 28. 23:42
Nagyváradra is mindig rácsodálkoznak a nyugatiak, hogy miket tudtak ezek a románok. Aztán közben mióta tényleg románok, azóta valahogy nem tudják ugyanazt.
Andilla
2021. november 28. 21:11
Mandi, ilyeneket kérünk még! Sokkal értelmesebb és hasznosabb mint Donáth Anna, Szabó Tímea, Perintfalvi Rita meg a hasonló színvonalú akárkik benyögései.
tevevanegypupu
2021. november 28. 20:45
Sok sikert, jó időt, biztonságos "mászást"..és szerencsés hazatérést!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!