Bolsonaro DiCapriónak: Szabadulj meg a jachtodtól, mielőtt kiselőadást tartasz a környezetvédelemről

2022. augusztus 01. 15:21

A brazil elnök szerint a színész nagyobb figyelmet szentel Brazíliának, mint az Amerikát vagy Európát sújtó erdőtüzeknek.

2022. augusztus 01. 15:21
null

A brazil elnök képmutatással vádolta meg Twitter-oldalán Leonardo DiCapriót. Jair Bonsonaro szerint „a klímaváltozás elleni küzdelem hollywoodi élharcosává előlépett filmszínésznek le kellene mondania a jachtjáról, mielőtt kioktatja a világot a környezetvédelemről” – adta hírül a ZeroHedge értesüléseire hivatkozva a hirado.hu.

Az amerikai jobboldali portál cikkében arra hívta fel a figyelmet, DiCaprio januárban a Nagy-Britanniában valaha gyártott legnagyobb jachton, a 150 millió dollárt érő Vava II nevű luxushajón nyaralt a barátaival.

Becslések szerint a jacht mérföldenként 238 kilogrammnyi szén-dioxidot termel – ez a mennyiség egy átlagos személyautó két hónap alatt kibocsátásának felel meg

– mutatott rá a portál.

„Már megint te, Leo?”

Bolsonaro tweetjével DiCapriónak egy, a napokban közzétett bejegyezésére reagált, amelyben a színész azt állította, hogy az Amazonas esőerdeje az elmúlt három évben hatalmas veszteségeket szenvedett el a fakitermelőipar illegális erdőirtásai miatt.

„Már megint te, Leo? Megint mondhatnám neked, hogy szabadulj meg a jachtodtól, mielőtt kioktatod a világot, de ismerem a progresszíveket: az egész világot meg akarjátok változtatni, magatokat soha, úgyhogy hagylak is” – írta Bolsonaro, majd a kommentként megjegyezte:

„Köztünk szólva, furcsa látni, hogy egy fickó, aki úgy tesz, mintha szeretné a bolygót,

– húzta alá a brazil elnök közösségi oldalán.

Nyitókép: SUAMY BEYDOUN / AGIF / AGIF VIA AFP

 

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brekker
2022. augusztus 01. 20:54
Az osztályharc egyre fokozódik. Ki veszi el a másik jachtját?
szabadelvűnemzetikonzervatív
2022. augusztus 01. 20:26
Igaza van! Di a Titanicot is elsüllyesztette :)
csulak
2022. augusztus 01. 19:48
szinesz leven mindig szineszkedik mr. Di Caprio
simonvitéz
2022. augusztus 01. 19:06
Amikor Di Cabrio kezdi el megmenteni a Földet, no akkor az a Föld már menthetetlen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!