Újabb kormányfő támogatja Oroszországot

2023. június 08. 07:31

Kuba elítéli a Nyugat azon kísérleteit, hogy kizárja Oroszországot a nemzetközi fórumokon való részvételből. Ez nem más, mint ruszofóbia – jelentette ki Manuel Marrero Cruz.

2023. június 08. 07:31
null

A Nyugat oroszgyűlölő programjának célja, hogy lejárasson mindent és mindenkit, ami Oroszországgal kapcsolatos – jelentette ki a kubai miniszterelnök Mihail Mishustin orosz kollégájával folytatott megbeszélésén, a TASZSZ orosz állami hírügynökség jelentését az Index szemlézte.

Manuel Marrero Cruz azt is hozzátette, hogy országa elítéli a Nyugat azon kísérleteit, hogy kizárja Oroszországot a nemzetközi fórumokon való részvételből. Úgy fogalmazott, hogy ez nem más, mint ruszofóbia, „a fő cél az, hogy lejárassanak mindent, ami Oroszországgal kapcsolatos. Ezért minden egyes alkalommal, amikor találkozunk valamelyik küldöttséggel, megismételjük az ezzel kapcsolatos álláspontunkat”.

S megemlítette, nemrég járt Kubában Josep Borrell, az Európai Unió vezető diplomatája, akinek az volt az első dolga, hogy elmenjen az amerikai nagykövetségre, ahol azzal vádolta meg Havannát, hogy eladják magukat Oroszországnak.

Az orosz külügyminisztérium által közreadott képen Szergej Lavrov orosz külügyminiszter üdvözli Ricardo Cabrisas Ruízt, a kubai Minisztertanács alelnökét Moszkvában 2021. november 24-én. Fotó: Press O / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zjzj
2023. június 08. 15:07
A cikk cimbebol az ember azt hinne, hogy egy komoly orszagrol van szo. Adjuk is akkor ossze: e korea, venezuella, iran, zorbanisztan, egyeb?
kabajeva
2023. június 08. 14:27
Ja, Kuba? Azt hittem valami komoly. Ezt ki birták nyögni röhögés nélkül?
kovsa
2023. június 08. 10:48
"Úgy fogalmazott, hogy ez nem más, mint ruszofóbia," Nyilván, már sokaknak kezd unalmassá válni, de újra azt kell írnom, hogy én már megint nem értek valamit. Tudtommal a "-fóbia" az valamilyen beteges félelem valamitől. Azt állítani, hogy a "nyugat" betegesen félne az oroszoktól, badarság. Ha félnének, nem akarnának vele összetűzésbe keveredni, semmi módon. Nyilván nem ez a helyzet. A mai orosz ellenes helyzet sokkal inkább a zsidók szisztematikus és nyilvános gyűlölésére hasonlít. Ha azt antiszemitizmusnak nevezi a világ, szerintem, sokkal találóbb lenne antiruszizmusnak vagy valami hasonlónak nevezni az oroszok ellen irányuló "nyugati"-világméretű utálatot, kirekesztési kísérletet.
Falióra tábornok
2023. június 08. 10:12
kuba fajsúlyos világpolitikai tényező. amikor kuba támogat valamit, az pont olyan, mint amikor nem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!