Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Moore Obama ellen

2009. november 30. 18:36

A radikális balliberális filmrendező Obama ellen fordult Afganisztán miatt.

2009. november 30. 18:36
Barack Obama amerikai elnök az afganisztáni csapaterősítéssel a lehető legrosszabbat teszi, lerombolja az őt támogató milliók reményeit és álmait – írta Michael Moore dokumentumfilmes rendező hétfői nyílt levelében. "Az Ön holnap esti beszéde a kampánya gerincét alkotó fiatalok sokaságát kiábrándult cinikus (tömeggé) fogja változtatni (...) megtanítja nekik azt, amit mindig hallottak, hogy minden politikus hasonló" – foglalt állást az Oscar-díjas rendező. Moore szerint Obama lesz „az új háborús elnök”, ha a West Point katonai akadémián mondandó beszédében csapaterősítést, nem pedig csapatkivonást jelent be.

„Egyszerűen nem tudom elhinni, hogy azt fogja tenni, amiről beszélnek, kérem, mondja, hogy nem igaz” : fakadt ki a liberális nézeteiről és szókimondásáról ismert filmes, aki a korábban kiterjedt kampányt folytatott a Bush-kormány iraki háborús politikája ellen. A sajtó által közölt kormányzati kiszivárogtatások szerint Obama 32-35 ezer fős csapaterősítésről döntött.

A befolyásos hollywoodi rendező – aki véleményformálóként a CNN hírtelevízió műsoraiban rendszeres vendég – arról igyekezett meggyőzni Obamát: elnökként nem az a feladata, hogy azt tegye, amit a tábornokai mondanak neki. Amerikát polgári kormány vezeti, az utasítja a tábornokokat, mit tegyenek, nem pedig fordítva – érvelt. (MTI)

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Arivistus
2009. november 30. 22:09
Lehet kritizálni Obama Afganisztáni stratégiáját. Ott az a taktika volt a nyerő amit Bush csinált: kis létszámú, mozgékony haderővel gyors csapásokat mérni a partizán-taktikát folytató tálibokra. Ha most oda bevisznek egy hagyományos hadsereget, akkor az célponttá válik és felőrlődik. Ettől függetlenül ez a Moore egy iszonyúan tenyérbe mászó alak. Szerintem Bush a második ciklusát neki és Oszamának köszönheti.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!