Roman Polanski: Kollektív hisztéria, színtiszta képmutatás a #MeToo

2018. május 09. 13:15

A nemi erőszakkal vádolt rendező nem válogatta meg a szavait.

2018. május 09. 13:15

A #MeToo olyan kollektív hisztériának tűnik számomra, amelyek időről időre előfordultak a társadalmakban” – nyilatkozott Roman Polanski a Newsweek lengyel kiadásának, a cikket a 20minutes.fr szemlézi. Polanskival azelőtt készült az interjú, hogy május 3-án kizárták az Amerikai Filmakadémiából, amiért 1977-ben megerőszakolt egy 13 éves lányt.

Az efféle jelenségek olykor drámai fordulatot vesznek, ahogy azt például a francia forradalom vagy a Szent Bertalan éjszakája esetében láthatjuk, olykor kevésbé véresek, mint az 1968-as lengyel antiszemita kampány vagy a mccarthyzmus esetében” – vélekedett Polanski, aki szerint „lényegében” a félelem miatt mindenki csatlakozni kíván a mozgalomhoz, ez pedig arra emlékezteti őt, amikor az imádott észak-koreai vezetőt zokogva gyászolták a tömegek. Az újságíró kérdésére, hogy a MeToo színtiszta képmutatás volna-e, Polanski igennel válaszol. A rendező azt is árulja, néha megtekint hollywoodi filmeket, ám a többségük olyan szörnyűséges baromság, hogy nehéz végignézni őket.

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tevevanegypupu
2018. május 09. 22:04
Polanski feleségét iszonyatos körülmények között gyilkolták meg állapotosan, a magzatával együtt..és velük még vagy három embert..Ez valószínűleg örök életre tönkretehette Polanskit lelkileg, szellemileg és még fizikailag is. Ilyesmit nem lehet sem elfelejteni, sem feldolgozni. Az állítólagos erőszak majd fél évszázada történt és nagyon meghurcolták, elítélték, megalázták. Valószínűleg meg is érdemli..de ennyi idő után már régen elülnek az ügyek. A lányból felnőtt nő lett és frászt kap, ha szóba hozzák az ügyet, régen megbocsájtott, túllépett rajta..Polanskit ki lehet zárni a ilyen szintén eszement bizottságosdiból, a filmjeit viszont nem tehetik tönkre. Polanski azóta megnősült, évtizedek óta boldogan él a feleségével..szerintem most már békén lehetne hagyni..Ami pedig Sárosdiékat illeti, valószínűleg a szinházi világban sem váltak túl népszerűvé, részben "művészi" tevékenységük, részben pedig a több évtized után előhúzott Marton ügy miatt sem..Sárosdi Lilla, még ha valóban elszenvedett is traumát attól, ami abban az autóban történt, úgy tűnik sikeresen feldolgozta magában az ügyet "szerepein" keresztül nyílt színen, esték tucatjain..
nyugalom
2018. május 09. 17:56
Nem voltunk ott! Vannak korán érő 13 évesek. A sárosdi-félék hallgathattak volna nagyon mélyen! Évtized múltával nem tudni, hogy dicsekszik vagy mit akar, különösen akkor, amikor a jelene....
A teremburáját
2018. május 09. 17:44
Azoktól akik most nekem ugranak, megkérdeném, hogyha hozzájuk betoppanna egy csinos 18-20 évesnek kinéző leányzó és bájai ellenében egy szívességet két tőlük, akkor első dolguk az lenne, hogy elkérnék a személyijét? Azt meg a farizeusság csimborászójának találom, hogy fiatal tanárnőket rúgnak ki/hurcolnak megitélnek el, mert egy fiú diákjukkal nemi kapcsolatban léptek! Milyen testi/lelki sérülést szenvedett szegény áldozat? A legtöbb fiú az iskolában csak álmodozik róla, hogy a csinos tanárnőjétől egy -egy kedves mosolyt kapjon, nemhogy többet reméljen! S hogy derül ki a dolog? Rendszerint úgy hogy a bunkó ifjú vagy eldicsekszik a társainak /fészbuknak, vagy a kiváncsi mama nézegeti titokban a mobilját/naplóját (ha van még ilyen az xyz korosztálynál). Aki ráadásul annyira hülye, hogy nemhogy örülne, hogy a fiacskáját egy tapasztalt nő bevezeti Ámor titkaiba, cirkuszolni kezd! Jobb lenne ha egy prostival kezdené (vagy a saját húgával)?
Rugo
2018. május 09. 17:14
"az 1968-as lengyel antiszemita kampány" *** a pedofíliáról jutott eszedbe az antiszemitizmus? - logikus
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!