Bélyegre került Greta Thunberg

2021. január 13. 20:58

A Henning Trollback művész által készített képen a kamasz klímaaktivista sárga esőkabátjában áll egy sziklán, körülötte pedig fecskék röpködnek.

2021. január 13. 20:58
null

Greta Thunberget ábrázoló bélyeget adott ki a svéd posta. A Henning Trollback művész által készített képen a kamasz klímaaktivista látható sárga esőkabátjában, amelyben 2018-ban a svéd parlament előtt kezdett sztrájkolni. Greta a képen egy sziklán áll, körülötte fecskék röpködnek. 

 

 

„Örülünk, hogy a sok másik fontos természeti illusztráció mellet Gréta is a bélyegeinken van” – mondta Kristina Olofsdotter, a PostNord munkatársa. „Ezek a természeti helyek nagyon fontosak, és mindannyiunknak meg kell tennünk mindent a megőrzésük érdekében” – tette hozzá. Korábban olyan svéd hírességek is bélyegre kerültek, mint Zlatan Ibrahimovich, Astrid Lindgren, Harisnyás Pippi vagy Avicii. A csütörtöktől elérhető bélyegeket belföldi levelekre lehet majd ragasztani. 

Nyitókép: Henning Trollback/Postnord/EPA

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2021. január 14. 11:14
És légipostán elrepült az analfabetizmus az Amazonas mocsarába ebihal-simogatásra?
Krupp Skya
2021. január 14. 10:07
Gyurcsány hátulja is bélyegre kerül Vágó Pista bácsi csak ilyen bélyeget fog nyalni.
szotyiratöbbpénzt
2021. január 14. 10:05
Elég aranyos.
Magnólia
2021. január 14. 10:04
Fecskék mennek annyira északra? Miért nem inkább a szivárványt festette rá a művész? Egy jobb iskolai rajzversenyre komolyabb képek készülnek, de jól van ez így, elég ha kis igényűek maradnak a svédek, nekik már amúgy is mindegy, bár Bernadotte tábornok foroghat a sírjában.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!