Elhunyt Anne Rice, az Interjú a vámpírral szerzője

2021. december 12. 13:37

A modern kor egyik legolvasottabb szerzője volt, művei csaknem százmillió példányban keltek el világszerte.

2021. december 12. 13:37
null

Nyolcvanéves korában elhunyt Anne Rice amerikai írónő, a Vámpírkrónikák című horrorsorozat szerzője. A modern kor egyik legolvasottabb szerzője szélütés következményeibe halt bele szombaton – közölte fia, Christopher Rice a közösségi oldalán.

Anne Rice New Orleans-ban született és utolsó éveit is ott élte le. Mint fia közölte,

szűkkörű ceremónia keretében a New Orleans-i családi kriptában helyezik örök nyugalomra.

Az írónő leghíresebb könyve első publikált regénye, az Interjú a vámpírral, amelyet öt hét alatt írt 1973-ban, és amelyből 1994-ben azonos címmel nagysikerű film is készült Tom Cruise és Brad Pitt főszereplésével. Ez a film hozta el Rice-nak az igazi világhírt, de megfilmesítették egy másik, 1988-as horrorját is, a Kárhozottak királynőjét, amelyből Michael Rymer forgatott filmet 2002-ben.

Miközben a Vámpírkrónikák és A Myfair-boszorkányok élete című regényciklusaival szárnyára kapta a hírnév, az írónő személyes életét súlyos tragédiák rázták meg. Húszévesen férjhez ment Stan Rice költőhöz, és első gyermekük, egy kislány ötévesen elhunyt leukémiában. 2002-ben férjét is eltemette, akinek agydaganata volt, nála pedig súlyos cukorbetegséget diagnosztizáltak.

Művei csaknem százmillió példányban keltek el világszerte.

(MTI)

Nyitókép: JOE SCARNICI / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / GETTY IMAGES VIA AFP

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Aerion
2021. december 13. 16:14
Az Interjú a vámpírral könyvét élveztem. Sokkal jobb, mint a film. A későbbi vámpírkönyvei borzalmasak. Ájfonozó, buzivámpírok...háááát, azér' na. És ez még jóval a mai elmebeteg őrület e l ő t t volt. Viszont a Kárhozottak királynője c. film egész jó lett, de a fele a Lestat, a vámpír c. könyvből készült. Lestat ott még csak ro'kker volt.
Alcofrybas
2021. december 13. 10:49
Nagy - ha nem is pótolhatatlan - veszteség érte az LMBTQ/pedofil irodalmat. Pláne, hogy a vége felé mintha megtért volna, és felhagyott volna ezekkel a pedofilos vámpírkrónikákkal, de lehet, csak rossznyelvek szerint lett keresztény, és csak pletyka az egész. Utána kéne nézni.
vasvaril
2021. december 13. 10:01
Lestat királyfi valahol most vérkönnyeket hullat...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!