Pert indít Alec Baldwin ellen a lelőtt operatőr családja

2022. február 16. 13:53

A felperesek ügyvédje szerint Baldwin és a forgatás biztonságáért felelős szakemberek gondatlansága okozta Halyna Hutchins halálát.

2022. február 16. 13:53
null

Polgári pert indít a Rust című western forgatásán az operatőrt egy kellékfegyverrel véletlenül lelövő Alec Baldwin és a produkció több más tagja ellen az áldozat családja. A Santa Fe megyében kedden benyújtott kereset szerint a forgatáson számos biztonsági előírást nem tartottak be.

A polgári pert Alec Baldwin és a produkció biztonságáért felelős stábtagok ellen a néhai operatőr, Halyna Hutchins férje, Matthew Hutchins és kilencéves fiuk nevében indították. Brian Panis, a felperesek ügyvédje szerint Baldwin és a forgatás biztonságáért felelős szakemberek gondatlansága és spórolása vezetett Halyna Hutchins értelmetlen és tragikus halálához.    

Baldwin kezében a Rust forgatásán, egy jelenet próbája közben sült el a 45-ös kaliberű colt. A gondatlanságból éles lőszerrel leadott lövés kioltotta az operatőr életét, és megsebesítette Joel Souza rendezőt. Az új-mexikói Santa Fében forgatott filmen Baldwin nemcsak színészként, hanem producerként is dolgozott.   

A pernek, amelyben a vádlottaktól meg nem nevezett kártérítést követelnek, Baldwinon kívül két tucat alperese van, köztük a fegyverszakértő Hannah Gutierrez Reed és David Halls rendezőasszisztens.

(MTI) 

Nyitókép: Angela Weiss / AFP

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
babangida
2022. február 17. 08:53
a gyatyát is pereljék le róla...
pandalala
2022. február 17. 02:20
Sajnos, mivel producerként is "érintett" Baldwin, cseppet sem csodálkozom ... Az eddigi infomációk alapján, meglehetősen sok "árnyék" vetül a filmgyártás "apostolaira" is ..:-(
Gèbi
2022. február 16. 17:59
Gondolom a kizsarolt néhány millió majd visszahozza az életbe a szerencsétlenül járt operatőrt.
bölcsbagoly
2022. február 16. 17:43
Ha már az áldozat meghalt, jól jön a pár tíz milliócska a családnak, meg az ügyvédjüknek, nemde?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!