Mel Gibson: A katolikus egyháznak nagytakarításra lesz szüksége

2022. február 04. 15:39

Az ausztrál színész szerint „nem volt semmi baj a katolikus egyházzal a II. Vatikáni Zsinat újításai előtt”.

2022. február 04. 15:39
null

Mel Gibson szerint a katolikus egyháznak „nagytakarítást” kéne tartania az évek óta tartó botrányok után. A 66 éves ausztrál színész az Extratv-nek adott interjút, melyet a Hetek is szemlézett.

Mindenki lehet korrupt

Kiderül: Gibson a hitről szóló új filmjét, a Stu atyát népszerűsítette, mely egy valós eseményeken alapuló vallási dráma lesz.

A film április 15-én, nagypénteken kerül majd a mozikba egy erőteljes üzenettel a hitről. Mel Gibson az interjúban 

a katolikus egyház jelen állapotairól is szót ejtett

„Szánalmas mindaz, ami történt. Mint minden intézmény, ez (mármint az egyház – a szerk.) is lehet korrupt, és tudod, ezt szomorú látni. De mint mindig, úgy ebben az esetben sem gondolom, hogy az intézmény lenne a hibás” – fogalmazott a Gibson.

Azt hiszem, sok ember érintett ebben. Az intézmények csupán annyira jók vagy rosszak, mint a benne lévő emberek, akik azt irányítják. Most egy kicsikét nehéz idők járnak” – fejtette ki a színész.

Régen jobb volt

Ki alkalmazza a püspököket? Nem hiszem, hogy Jézus. Ferenc pápa? Na és kinek az alkalmazásában áll Ferenc pápa? Pachamamáéban?” – utalt az inka hitvilág egy istennőjére Gibson, akit szedevakantista katolikusnak nevelték, és emiatt is képviseli azt az álláspontot, hogy a pápai trón XII. Pius pápa halála – vagyis 1958. október 9-e óta – üresen áll. Az irányzat szerint

ezt követően minden pápa valamiképpen megalkudott a modern irányzatokkal.

Nem volt semmi baj a katolikus egyházzal a II. Vatikáni Zsinat újításai előtt. Nem volt szükség javítgatásra. Elég jól mentek akkor a dolgok” – fogalmazott, hozzátéve hogy úgy gondolja, hogy „szükség lesz egy nagytakarításra, és a jövőben vissza kell térni valamiféle egyensúlyi állapothoz.

Gibson megjegyzései azután hangoztak el, hogy a Vatikán megszólalt XVI. Benedek pápa – szexuális visszaélések kezeléséről szóló – feljegyzései kapcsán. Egy jelentés szerint ugyanis a korábbi pápa négy esetben nem megfelelően járt el még az 1970-es és 1980-as években.

Nyitókép: MTI/EPA/AAP/Paul Miller

Összesen 153 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Valeri Anna
2022. február 07. 15:30
Lemaradt Gibson a reformációról? Ideje utánaolvasnia!
mokány
2022. február 06. 21:30
korfüggő , tudományosan elavult antropológia helyett ( test / lélek dualzmuss ) azonnali együtt feltámadás , a világ végéig utánunk jövőkkel együtt . Ez az egyidejűség elmélete .
mucsay
2022. február 06. 08:54
az, hogy antall elb. szta, vagy sztem inkább elárulta, nem ok arra, hogy mi ne tegyük meg. sőt! és ha nem sikerül elsőre, nem fog, akkor neki kell futni újra. meg újra. a takarítás már csak ilyen, állandó küzdelem a mocsok ellen.
yes_we_can
2022. február 06. 03:49
Azért az megsüvegelendő,hogy az izraelita rabbik között nagyítóval sem lehet elfajzottat,bűnre hajlamosat találni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!