FBI: Alec Baldwinnak meg kellett húznia a ravaszt a halálos balesetnél

2022. augusztus 14. 17:58

A színész egy interjúban azt állította, hogy a fegyver magától sült el a kezében. Az FBI viszont máshogy látja.

2022. augusztus 14. 17:58
null

A színész egy interjúban azt állította, hogy a fegyver magától sült el a kezében. Az FBI máshogy látja.

Az utóbbi évek egyik legnagyobb forgatási balesete volt, amikor Alec Baldwin tavaly októberben egy kellékfegyverrel véletlenül megölte a Rust című westernfilm operatőrét, Halyna Hutchinst. A színész egy korábbi tévéinterjúban azt állította, hogy ő nem húzta meg a ravaszt, és soha nem is tenne ilyet, mikor ráfog valakire egy fegyvert.

Ennek azonban ellentmondani látszik az FBI jelentése, amelynek megállapításait az ABC News hozta nyilvánnoságra. A vizsgálat arra jutott, hogy

a Baldwin kezében lévő fegyver nem nagyon sülhetett el anélkül, hogy meghúzták volna a ravaszt,

hiszen nem volt ilyen típusú szerkezeti meghibásodása. Még ha a kakas teljesen, vagy csak félig/negyedig volt felhúzva, akkor sem sülhetett el a pisztoly a ravasz meghúzása nélkül. A jelentés szerint fel nem húzott állapotban és teljesen feltöltött tár esetében,

egy gyutacs akár a ravasz meghúzása nélkül is berobbanhatott, de csak akkor, ha közvetlen ütés érte a kakast

– ez amúgy a szakértők szerint teljesen normális jelenség ennél a típusnál.

Az ABC kereste ezzel kapcsolatban Alec Baldwint is, de egyelőre nem kaptak választ a színésztől, aki a hírek szerint idén Budapesten forgatja a Chief of Station című kémthrillert.

Nyitókép: Santa Fe County Sheriff's Office / AFP

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kvmny
2022. augusztus 15. 10:36
"Lehet a kamera mellé célozni, és az ha jó fényviszonyok mellett van felvétel annyi optikai csalást reményezhet, hogy még a legképzettebb szakembert is becsapja !" Magyarázod itt a bizonyítványodat tök feleslegesen. Az összes fegyverrel történő öngyilkossági jelenetben konkrétan odanyomják a fegyvert, vagy akár a szájába is veszi, de majd megoldjuk "optikai csalódással"... A fent említett film meg egy western volt, ezért "western" fegyvert használtak, konkrétan egy Pietta-t, ami egy 1873-as Colt SAA másolat. Az aztán rendkívül pontos, nagyjából mindegy hova célzol, ha nem vagy mesterlövésze az adott fegyvernek, főleg 45-ös lőszerrel egy kézzel, bármit eltalálhatsz.
bunko_jobbos
2022. augusztus 15. 09:20
Nem tudom, hogy miért kellene nekem ezzel foglalkozni. Van egy cég, akinek a munkaterületén baleset történt, és a hatóságok éppen vizsgálják az ügyet, az érintettek meg az érdekeiktől függően össze-vissza hazudoznak. Leszarom.
kvmny
2022. augusztus 15. 07:24
Baldwin mindenképpen bűnös, mivel ő volt a producer, az ő felelőssége a filmforgatás lebonyolítása. Ebbe beletartozik az is, hogy miért vettek fel fegyvermesternek egy 22 éves kezdőt, akire már az előző forgatásán is panaszkodtak. Itt rinyál a "fegyvermester", hogy elbaxódott a karrierje, meg apuci mit fog szólni, mert az önsajnálat az első, ha meghalt valaki. Bár a lila-sárgászöldre festett haj egyértelmű jele az érett, felelős személyiségnek. https://nypost.com/2022/04/26/rust-armorer-hannah-gutierrez-reed-cried-about-her-career-after-deadly-shooting/
Panzer7
2022. augusztus 15. 07:07
Rendkívül gerinces úriember. Vállalja a felelősséget a tetteiért.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!