Csőd szélén a Cinema City anyavállalata, a Cineworld

2022. augusztus 22. 16:37

A második legnagyobb moziláncot kiütötte a koronavírus és a háború okozta válság.

2022. augusztus 22. 16:37
null

Megerősítette a Cineworld Group – a magyarországi Cinema City anyavállalata –, hogy fontolgatják, csődvédelemhez folyamodnak. A lánc nem tudott talpra állni a járvány okozta bezárások után, és továbbra is 5 milliárd dollár értékű adóssággal küzd.

Mindeközben, a cég részvényei hatvan százalékot zuhantak.

A Wall Street Journal értesülései szerint heteken belül megkezdődik a csődeljárási mechanizmus, amely lehetővé tenné a társaság számára, hogy továbbra is működjön, miközben tárgyal a hitelezőivel.

Nem tudni, hogy a magyar leányvállalattal mi lesz.

Nyitókép: Facebook

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kistroglodita
2022. augusztus 24. 01:53
Nagyszerű. Dögöljön ki, aztán jöhetnek vissza a helyi mozik, amik ez előtt a mocsok előtt voltak. A McDonalds és társai is húzhatnak a vérbe.
Reszelő Aladár
2022. augusztus 23. 09:57
Ha a Woke miatt van bajban a Netflix, akkor ugyenez a probléma majd nem érinti meg a mozikat? De amúgy a Voda után meg lehetne venni mindet valami aprópénzért és odaadni Budapestnek ingyé, hogy üzemeltesse. És akkor a búsképű Kalácsony G kiállhat egy sajtótájékoztatóra, hogy a kormány ismét csak feladatokat sózott rájuk, forrást hozzá nem, az ingatlanokkal meg nem tudnak mit kezdeni.
csak szólok
2022. augusztus 23. 09:50
Bízzátok Gabira, majd ő rendet tesz!!
Fehér Agyar
2022. augusztus 23. 08:43
Nagyon sajnálnám, ha bezárna a mozilánc. A mozi élménye olyan nagy erejű, és több, mint 100 éve hódít meg újabb és újabb generációkat, hogy kár lenne érte
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!