Krakkó helyett Craiovába repültek az utazási iroda hibájából

2022. augusztus 14. 17:17

„Sokkot kaptunk, amikor leszálltunk a gépről és rájöttünk, hogy Romániában vagyunk!” – mesélte a két olasz turista.

2022. augusztus 14. 17:17
null

Gyakori jelenség, amikor hírességek összetévesztik Budapestet Bukaresttel és ezt szavakba is öntik – számol be a Főtér, és példaként említi, hogy Robbie Williams popsztár pár éve a bukaresti koncertje felvételével promózta budapesti fellépését. Vagy Robert O. Work akkori amerikai helyettes védelmi miniszter a deveselui rakétabázis avatóünnepségén Bukarest helyett Budapestről beszélt. Vagy az UEFA, amely a magyar–portugál meccs helyszíneként Budapest helyett Bukarestet jelölte meg. Vagy a hat francia focidrukker, aki úgy tudta, Budapestre megy a francia–magyar meccsre, aztán megérkeztek Bukarestbe.

Az utóbbiak kalandjaira hasonlít egy gyanútlan olasz pár esete. A Firenze környéki Paola és Massimo a lengyelországi Krakkóba kívántak repülni, ezért egy utazási irodához fordultak repülőjegyért. A két olasz a bolognai reptérről indult útnak szombaton, de Craiován szálltak le, ezer kilométernyire tervezett úticéljuktól, az utazási iroda munkatársai összetévesztették Krakkót, amely olaszul Cracovia, az olténiai Craiovával. Mint mondták:

azt hitték, Craiova – ahogy a repülőjegyen írta – Krakkó lengyel neve,

csak a craiovai reptérre megérkezve jöttek rá, hogy nem ott vannak, ahol kellene.

„Sokkot kaptunk, amikor leszálltunk a gépről és rájöttünk, hogy Romániában vagyunk!” – mondták.Rögtön jelezték az utazási irodának a tévedést, amely azt ígérte, megpróbálják valahogy eljuttatni őket Krakkóba. Ámde kiderült, ez lehetetlen, mivel a két város között nincs közvetlen járat, az átszállások pedig rengeteg időbe és pénzbe kerülnének ahhoz képest, hogy ők egy hetet akartak eltölteni a lengyel városban. Így hát kerestek egy szállodát és megpróbálják eltölteni Craiován a tervezett egyhetes vakációjukat.

(Fotó: Napfelkelte a krakkói királyi vár, a Wawel felett 2021. április 12-én. A Wawel a krakkói óvárossal együtt szerepel az UNESCO kulturális világörökségi jegyzékén.MTI/EPA-PAP/Lukasz Gagulski)

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MyOp
2022. augusztus 15. 15:12
Mondjuk azt teljesen megértem, ha sokkot kap valaki, ha Krakkó látványa helyett Craiova látképe tárul a szeme elé.
Csányi Gyuri
2022. augusztus 15. 11:26
Olaszul Cracovia
Paskai
2022. augusztus 15. 07:45
Feltételezem kupizni mentek, még jobban is jártak.
Czápa
2022. augusztus 15. 07:42
Craiova az egyik leggusztustalanabb román város. Ott egy nap is sok(k). De ha már úgy történt, elmehettek volna Románián belül pár jó helyre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!