Bruce Lee-ről életrajzi filmet készítenek

2022. december 01. 16:48

Jövőre lesz a filmes ikon halálának ötvenedik évfordulója.

2022. december 01. 16:48
null

Bruce Lee-ről, a harcművészet legendás mesteréről forgat életrajzi filmet az Oscar-díjas Ang Lee. A főszerepet a rendező fia, Mason Lee alakítja majd – számolt be róla a Variety.com. A produkció a Sony 3000 Pictures filmstúdiójában készül. A forgatókönyvet Dan Futterman írja. A történet korábbi változatain Jean Castelli, Alex Law, Mabel Cheung és Wells Tower dolgozott.

Emlékezetes munkái között szerepelt A nagyfőnök, a Tomboló ököl, A Sárkány útja és a Halálos játszma, valamint a The Green Hornet című sorozat. Filmjei a hatvanas és hetvenes években az egész világon népszerűvé tették a harcművészeteket.

Bruce Lee, akit teljesen sem amerikaiként, sem kínaiként nem fogadtak el, híd volt Kelet és Nyugat között” – mondta Ang Lee. Hozzátette: az ikonikus előadóművész forradalmasította a harcművészetet és az akciófilmeket.

A film producere Lawrence Grey, Shannon Lee, Ang Lee, Ben Everard és Brian Bell lesz.

Ang Lee, aki a Tigris és Sárkány, a Pi élete és a Brokeback Mountain: Túl a barátságon című filmjével is Oscar-díjat nyert, jó ideje dédelgette a Bruce Lee-ről szóló film tervét. A 32 éves Mason Lee korábban a Billy Lynn hosszú, félidei sétája és a Másnaposok 2. című filmekben is szerepelt. Legutóbb a Stand By Me című tajvani, romantikus vígjátékban vagy a Limbo című hongkongi drámában láthatta a közönség.

(MTI)

Nyitókép: Pixabay

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bell & Sebastian
2022. december 01. 23:54
Védjegye az a tipikusan kínai mozdulat volt, amikor kicsapta az orrából a taknyát. Az érte való rajongás maradandó sérüléseket képes okozni. Élen a házi nuncsaku. Csak egy jótanács, az összekötő zsineget vagy láncot egészen rövidre kell hagyni, forgóra nincsen szükség a bekötésnél. Miért? Mert kevésbé fáj, de még így is 8 napon túl gyógyul.
NorthernOutlaw
2022. december 01. 21:32
Gyerekkoromban BruceLee akartam lenni, elkezdtem hadonászni legrúgtam a csillárt, apámtól kaptam egy akkora pofont, hogy azt sem tudtam hol vagyok:))))
hlaci83
2022. december 01. 19:41
sem kínaiként nem fogadtak el.. Ki az hülye, aki ezt írta???? Istenként imádták a kínaiak, életében is.
buckafej
2022. december 01. 18:09
Már volt róla film.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!