Romániában idén sikerült befejezni egy autópálya-szakaszt (videó)

2022. december 14. 17:24

De ezt is az osztrákoknak köszönhetik a románok.

2022. december 14. 17:24
null

Az újonnan megépülő pálya 13 kilométer hosszú. Ezt, mint kiderült fél évvel a határidő lejárta előtt adnak majd át – tájékoztatott szerdán a Főtér. A Nagyszeben–Piteşti autópálya Nagyszeben és Bojca (Boiţa) közötti, 13 kilométeres szakasza készen áll arra, hogy a sofőrök birtokukba vegyék: az osztrák PORR cég által épített szakaszt csütörtökön adják át a forgalomnak.

A folyamatban lévő közúti infrastrukturális beruházások közül ez az egyetlen autópálya-szakasz, melyet idén adnak át. Igaz, Craiova és Piteşti között is elkészült egy 40 kilométeres gyorsforgalmi út is, ugyanakkor sikerült szerződést kötni a Nagyszeben–Piteşti autópálya további három szakaszára, miközben a közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság (CNAIR) rekordösszegből, 16,7 milliárd lejből gazdálkodhatott a szerződések megkötésekor – tette hozzá a lap.

Az 1-es szakaszról készült drónfelvételek igazolják, hogy már tényleg csak az utolsó, befejező munkálatoknál tartanak, a 13 kilométer teljes egésze le van aszfaltozva, felszerelték a közlekedési táblákat és a közvilágítás is elkészült.

A nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
TARR Ferenc dr.
2022. december 16. 15:51
Ugyan ki emlékszik 2007-re???? AKKOR SZERZŐDÖTT AZ USA-BELI BECHTEL CÉGGEL (A VILÁG LEGNAGYOBB AUTÓPÁLYA ÉPÍTŐJE) Bukurest, hogy a NAGYVÁRAD-BRASSÓ KÖZÖTTI ÉSZAKI-ERDÉLYI AUTÓPÁLYÁT MEGÉPÍTI 2012-RE!!! Mondom 2012-re!!! Mi van ebből készen? Kolozsvár és Torda között egy 51km-es szakasz, meg valami még Radnót felé- messze Marosvásárhely előtt... Persze, hogy nem kell könnyíteni Erdély kapcsolatát Nyugat felé. Ugyanígy NINCS KÉSZEN az évekkel ezelőttre ígért Brassói reptér sem...
akkor ki
2022. december 15. 22:10
Aszfalt maradt annyi, hogy 1 centisen beterítsék az utat?
BAJA
2022. december 15. 08:24
a régi mániám, tankkal . . .
Rizsa
2022. december 15. 07:05
A többit meg már elloták.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!