Vádat emelnek Alec Baldwin ellen

2023. január 20. 10:31

A hollywoodi sztár pisztolya egy filmforgatáson sült el: Baldwin ellen gondatlanságból elkövetett emberölés a vád.

2023. január 20. 10:31
null

Elég bizonyíték áll rendelkezésre ahhoz az ügyészség szerint, hogy vádat emeljenek Alec Baldwin színésszel szemben azért, mert  2021 októberében egy westernfilm forgatásán véletlenül lelőtte Halyna Hutchins operatőrt, aki belehalt a sérülésébe.

Az amerikai filmsztár a forgatás során ugyanis olyan fegyvert kapott a kezébe, amelyben éles lőszer volt.

Baldwin ellen gondatlanságból elkövetett emberölés lesz a vád, és szintén vádolják a Rust című film stábjának egy másik munkatársát, a fegyverekért felelős Hannah Gutierrez-Reedet is.

A színész ügyvédje szerint Baldwinnak eszébe sem jutott, hogy a kellékpisztolyban éles lőszer lehet, hiszen miért is gondolta volna ezt egy filmforgatáson, ahol biztosították is őt arról, hogy a fegyverben nincs éles lőszer. Az ügyvéd szerint ezért a színészt nem terheli felelősség a halálos tragédiáért.

(Forrás: BBC)

Nyitóképen: Alec Baldwin a forgatási tragédia után (Fotó: MTI/AP/Santa Fe New Mexican/Jim Weber)

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nfpo
2023. január 20. 18:35
Az is érdekes, hogy miért éppen az operatőrre fogta a fegyvert, miért volt kibiztosítva, miért húzta meg a "ravaszt"?
Akitlosz
2023. január 20. 16:49
Ha "csak" színész lenne, akkor valóban nem terhelné felelősség, mert a színész tényleg nem felelős a kezébe nyomott fegyverért, azt nem dolga ellenőrizni, csakhogy Baldwin az egész produkció producere, így felelős mindenért, mások hibáiért is. Ezért bizony terheli részleges felelősség a halálesetért. Úgyhogy a vád megalapozott. A másik felelős a fegyverszakértő, akit szintén vádolnak is. De az ő felelőssége sem lehet teljes, bár némileg nagyobbnak tűnik, mint Baldwiné. Szerintem.
kikicsoda
2023. január 20. 12:22
A fegyver nem játék. Még akkor sem, ha játékfilmben használják.
FAdamus
2023. január 20. 12:03
Szegény. Pedig olyan hűséges támogatója volt a Demokrata Pártnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!