Morgan Freeman nem tűri az afroamerikai kifejezést és sértőnek találja a fekete történelem hónapját

2023. április 18. 18:36

Érdekes nyilatkozatot tett talán minden idők leghíresebb afroamerikai színésze.

2023. április 18. 18:36
null

Morgan Freeman interjút adott a The Sunday Times műsorban, amelyben kifejtette, hogy egyrészt nem tűri az afroamerikai kifejezést, másrészt pedig a sértőnek találja a fekete történelem hónapját. Mint mondta, „két dolgot mondhatok nyilvánosan, amit nem szeretek: a fekete történelem hónapja sértés. Egy hónapra degradálod a történelmemet? Az afroamerikai is sértés. Nem vagyok híve ennek a megnevezésnek”.

Kifejtette, hogy azért nem híve az afroamerikai kifejezésnek, mert azt a benyomást kelti, mintha Afrika egy ország lenne, nem pedig egy kontinens, s számon kérte, hogy miért nem euroamerikainak hívják az ír-amerikaiakat, vagy épp az olasz-amerikaiakat.

– szögezte le a színész. 

***

Nyitókép: Alex Edelman / AFP

Összesen 108 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2023. április 19. 16:31
Feküdjön hypóba, akkor elég fehér lesz!
Batman007
2023. április 19. 11:59
A feketék nem szeretik azt a nyilvánvaló tényt, hogy nem fehérek. Amíg ez nem változik a kapcsolodó probléma is marad.
istvanpeter
2023. április 19. 09:52
Fekete, fehér, sárga, tudomásul kellene már végre venni, hogy az emberek és embercsoportok lényegesen különböznek egymástól, ami leggyakrabban eltérő erkölcsi, szellemi és kulturális kapacitásokat és mozgásokat is jelent.
Igazszó
2023. április 19. 09:40
Nicsak, egy beszélő majom! Milyen büszke lehet rá a gazdája!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!