Ejtik a vádat Alec Baldwin ellen ügyvédei szerint

2023. április 21. 06:06

A színész október 21-én az új-mexikói Santa Fében, a Rust című film forgatása közben lőtte le a vezető operatőrt.

2023. április 21. 06:06
null

Az új-mexikói ügyészség ejti a vádat Alec Baldwin ellen a Rust című western tavalyi forgatásán lelőtt Halyna Hutchins operatőr ügyében – közölték csütörtökön az amerikai színész ügyvédjei. A 65 éves színész és rendező, valamint és Hannah Gutierrez-Reed fegyverekért felelős kelléktáros ellen gondatlanságból elkövetett emberölés miatt emeltek vádat január végén. Baldwin október 21-én az új-mexikói Santa Fében, a Rust című film forgatása közben lőtte le a vezető operatőrt, a 42 éves Hutchinst és sebesítette meg Joel Souza rendezőt egy olyan kellékfegyverrel, amelyben

mindmáig tisztázatlan módon éleslőszer volt.

A színészt azzal gyanúsították, hogy hanyag gondatlanságot tanúsított a biztonsági előírások iránt Hutchins halálával kapcsolatban. „Elégedettek vagyunk a döntéssel, hogy ejtik az ügyet Alec Baldwinnal szemben, és támogatjuk egy megfelelő vizsgálat lefolytatását a tragikus baleset tényeinek, illetve körülményeinek kivizsgálására” – közölte Luke Nikas és Alex Spiro ügyvéd állásfoglalásában. A vádhatóság azonban eddig még nem nyilatkozott az ügyben és azt sem tudni, hogy

mi lesz a Gutierrez-Reed elleni eljárás sorsa.

Baldwin elhárította magától a felelősséget a szerencsétlen halálesetért, mondván, hogy ugyan hátrahúzta a revolver kakasát, de nem húzta meg a ravaszt, s egyébként is Gutierrez-Reed és más fegyverszakértők dolga volt arról gondoskodni, hogy ne adjanak a kezébe éles lőszerrel töltött fegyvert. A filmipari óvintézkedések szerint a színészeknek mindig abból kell kiindulniuk, hogy egy forgatáson használt fegyver vaktölténnyel van töltve. Éles lőszert használni szigorúan tilos.

(MTI)

Nyitókép: Santa Fe County Sheriff's Office / AFP

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. április 23. 17:43 Szerkesztve
A.zért van ám itt egy kis probléma. Jelesül a két ember és tallán két golyó, meg két lövés miatt. Ha ennyi már igaz, akkor az első lövés után már látnia és tudnia kellett és lehetett, hogy a fegyver éles. Az első áldozatról nem fordulhatott volna csak úgy a második felé. USA-ban akár ő is kicserélhette élesre a lőszereket, ha esetleg volt elszámolni valója a sértettekkel. Szóval én ezeket az eshetőségeket is körüljártam volna a vád helyében. (Alec ide vagy oda, azt is megnéztem volna, hogy másik esetben vajon ki akarhatott esetleg kicseszni ővele::)
OobOdoO
2023. április 21. 17:38
Szegény Vuk. A mese tanulsága, ha eleget nyalsz, akár embert is ölhetsz.
Oldalkosár
2023. április 21. 15:26
"Baldwin elhárította magától a felelősséget a szerencsétlen halálesetért, mondván, hogy ugyan hátrahúzta a revolver kakasát, de nem húzta meg a ravaszt..." Akkor bizony sikeres Csubakka-védelmet tartottak az ügyészségen: Hölgyek és urak, ez itt Csubakka. Csubakka egy wookie a Kashyyyk bolygóról. De Csubakka az Endor bolygón él. Gondolják csak meg; ennek nincs értelme! Miért akar egy wookie, egy 220 centis wookie az Endoron, 50 centis ewokok között élni? Ennek nincs értelme! De ami még fontosabb: ennek az egésznek mi köze ehhez az ügyhöz? Semmi. Hölgyek és urak, ennek semmi köze az ügyhöz. Alec Baldwin ugyan hátrahúzta a pisztoly kakasát, de nem ő sütötte el. Van ennek értelme? Hölgyek és urak, ennek semmi értelme. Az egésznek nincs értelme. Tehát emlékezniük kell, amikor majd vitázgatnak és döntögetnek az Emancipációs Kiáltványról: van értelme? Nincs. Hölgyek urak, ennek nincs értelme. Ha Csubakka az Endoron él, ítéljenek bűnöst. A védelem végzett.
elfújta az ellenszél
2023. április 21. 12:04
Az egyiknek sikerül a másiknak nem, ilyen az igazságszolgáltatás Amerikában Az egyik rendőrként lefog egy intézkedésnek ellenálló narkós bűnözőt, és bevarrják 30 évre. A másik fejbelövi az alkalmazottját, aztán kiderül hogy nem csinált semmit Jó ügyvédek, jó összeköttetések, meg az ideológiai belemagyarázás. Ha nincsenek haverjai Baldwinnak még azt is ráverhették volna, hogy azért lőtte le az operatőrét, mert ukrán és kap 150 év szabadságvesztést
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!