Egy egyetemi professzor nem viszi el lányát a Barbie című filmre, mert az „túl fehér”

2023. július 31. 07:07

Szerinte Amerika folyamatosan próbálja lenyomni a fehérséget az emberek torkán.

2023. július 31. 07:07

Az amerikai Baltimore-i Egyetem oktatója és a Salon.com főszerkesztője, D. Watkins úgy döntött, nem viszi el kislányát az élőszereplős Barbie filmre, mivel a gyerek már így is „túl sok nem kívánt fehérséget kap” – írja a The College Fix. Beismerte, bár eleinte nagyon izgatott volt a Margot Robbie és Ryan Gosling főszereplésével forgatott film megjelenése miatt, hamar rájött, hogy hosszasan kéne magyaráznia gyerekének az abban bemutatott szépségideált.

„A Barbie filmé az egyik legfehérebb előzetes, amit valaha láttam” – nyilatkozta a férfi. Hozzátette, szerinte Amerika

„nap mint nap nyomja le a fehérséget a torkunkon”,

ami ellen nem lehet mást tenni, mint „bölcsen nevelni” a gyerekeket véleménye szerint.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Intercom

 

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
backsplash
2023. augusztus 01. 16:38
Ez a Barbi. Nem A majmok bolygója.
Master
2023. július 31. 18:13
Meg gondolom az is baj, hogy nincs szivárványos pöcse Barbinak.
K4t1nk4
2023. július 31. 16:09
T. Péter "Nem élek feketeként Amerikában, úgyhogy, őszintén szólva, nehezen tudom megítélni az érzéseit és a mindennapi tapasztalatait." Engem meg nem is érdekel, de ha egy fekete professzor csinál hisztit egy 3 éves moziba viteléből, már minden érthető, sőt holnaptól már a filmet sem vetítik. Az a baj az amerikai feketékkel, hogy kvóta alapon mindent elvárnak a többségi társadalomtól, akárcsak LMBTQ barátaik. De tenni érte már nem tesznek, csak mindent elvárnak, mintha járna. Ezek kevés dologhoz értenek, de azok minden hatása pusztító a társadalmukra: feszültségeket szítani, az aluliskolázott társaikat hergelni, történelmet hamisítani, stb.
olajfa1
2023. július 31. 15:56
Na ezért "egyetemi tanár" még mindig az illető!...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!