„Ez szégyen! Walt Disney és apám forog a sírjában!” – kőkemény kritikát kapott a készülő új Hófehérke-film

2023. augusztus 20. 08:55

Megváltoztatják a történeteket, megváltoztatják a szereplők értelmezését... új, woke dolgokat találnak ki, állítja David Hand.

2023. augusztus 20. 08:55

Élesen kritizálta a Disney készülő élőszereplős Hófehérke-remake-jét David Hand, az 1937-es Hófehérke és a hét törpe rendezőjének a fia – írja a Mafab. Nem ért egyet az új koncepcióval, „szégyennek” nevezte azt, és azzal vádolta a Disneyt, hogy nem tiszteli apja és Walt Disney eredeti művét. 

„Megváltoztatják a történeteket, megváltoztatják a szereplők értelmezését... új, woke dolgokat találnak ki, ... Azt hiszem, Walt és apám forogna a sírjában” – jelentette ki. Rachel Zegler, a főszereplő korábban már említette, hogy 

a filmet politikailag korrekt módon frissíteni kell, és az eredetit elavultnak nevezte.

2024. március 22-én mutatják be a filmet, a forgatókönyvet Greta Gerwig és Erin Cressida Wilson közösen írja, a rendező Marc Webb.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Képernyőfotó/YouTube

 

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gonella
2023. augusztus 30. 19:38
még ha csak a disney-t nem tisztelnék, de itt a grimm testvérek eredeti meséjéről van szó. milyen lenne, ha egy eredeti ősi indián, vagy afrikai mese v mítosz szereplőit tennénk át a woke idiótaságnak megfelelően! találjanak ki más mesét, hozzanak létre eredeti történeteket, de az ugye a kutyát sem érdekelné h buzi a király meg a királykisasszony, vagy hogy a legkisebb királyfinak két apja van! őrület! a grimm utódok mit szólnak ehhez, függetlenül attól, h a jogdíj már nem játszik?
Osztap_Bender
2023. augusztus 30. 19:09
Nézd csak a mostani Vueltát! Reklám, reklám hátán verseny közben.. Egyikben (rajzfilmes, állandóan ismételt) reklámban gyerekek ugrálnak valamiért fel a levegőbe. És mit gondolsz, ki ugrik a legmagasabbra? Persze, hogy az egyetlen néger. Mindez a fehér emberek Európájában! Képzeld el, mit szólnának a bantuk ott Afrikában egy fehér törzsfőnöknek? Azonnal megfőznék és megennék.
ujujuj
2023. augusztus 21. 08:03
Hát a hófehérke egy kicsit kreol, és a hét törpe hét lmbtq-aktivista lesz, és akkor rögtön 21. századi lesz a történet. Azt a részt nem kell megváltoztatni, hogy egy halott lányt csókolgassanak, mert az már eddig is kellően liberális volt, csak ne egy ciszférfi herceg tegye, "Szép vagy, szép vagy, de van egy lány, aki szebb nálad, bőre fehér, mint a tejcsoki, haja lila, mint egy drag queen-é".
Theresa
2023. augusztus 20. 23:30
Két variáció lehetséges: 1. Nem olvastak több mesét, csak ezt az egyet, így szegények kénytelenek újra meg újra ezt elővenni és "újrafogalmazni" saját beszűkült tudatállapotuknak megfelelően. Erre talán még van gyógymód, küldjük el nekik a Grimm-mesegyűjteményt, megjelölve benne a már megfilmesített meséket, hogy el ne tévesszék. 2. Szándékosan és kéjjel belerondítanak a már klasszikus és ismert mesék történetébe, hogy hibbant ötleteikkel hergeljék a filmnézők tűrőképességét. Erre rövidtávú gyógymód nincs, csak hosszútávú. Mivel azt nem biztos, hogy megérjük, annyit tehetünk, hogy felbukkanásakor mindannyiszor a hamis és kártékony állandó jelzőt alkalmazzuk. És nincs értelme vitába bocsátkozni róla, mert a hazugságnak mindig nagyobb a hangja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!