Érsekújvár újra elesett

2023. szeptember 08. 22:50

Idegen, senki által meg nem hívott muszlim bevándorlók százai szelik át valaha békés kis utcáit, foglalják el tereit, parkjait.

2023. szeptember 08. 22:50
Deme Dániel
Deme Dániel
Magyar Nemzet

„Kicsi szülővárosom a Felvidéken, ha rossz időkben gonosz érkezett a magyar földre, mindig ellenállt és mindig elesett. Nemzeti tragédiáinkból ez a kis békés város sosem tudott kimaradni: megszállta a török, ostromolta és lerombolta az osztrák, Trianonban eladták, a fasiszták meggyalázták, az amerikaiak a romokba bombázták, az oroszok pedig végül beköltöztek, mintha otthon lettek volna.

Ma viszont idegen, senki által meg nem hívott muszlim bevándorlók százai szelik át valaha békés kis utcáit, foglalják el tereit, parkjait. És egy-egy bátor nyugdíjas vagy fiatal, idealista rendőrön kívül nincs senki, aki kiálljon érte.

Gyerekkoromban, a nyolcvanas években minden reggel az orosz katonák csizmáinak dübörgésére ébredtem, reggel hétkor pont a házunk melletti gáton végezték a napi edzésüket. Damoklész kardja volt ez felettünk, de nem féltünk, ismertük a szabályokat. Ez most megváltozott. Este a sötétben nem látni, nem hallani semmit, csak néha mintha árnyékok vonulnának el a város peremén, csendben, nesztelenül. A kutyák a környéken hirtelen felugatnak, vadul, kétségbeesetten csaholnak, tudjuk, hogy nem vagyunk egyedül. Az éjszaka megtelt egy új, ismeretlen és végzetes fenyegetettséggel.

Reggel aztán látják az újváriak, hogy a városközpontban újabb idegen arcok jelentek meg. A fiatal idegen férfiak mosolyognak, integetnek, és ha egy öreg néni rájuk kiált, hogy szedjék fel maguk után a mocskot, akkor ímmel-ámmal megteszik. Azt csak Németországban vagy Svédországban fogják majd megtudni, hogy erre őket senki nem kényszerítheti. Az emberekben mindez egy fertő és tisztátlanság érzését kelti, egy olyasfajta kiszolgáltatottságot, mintha megerőszakolták volna őket.

»Mi lett a mi kis városunkból?«

– hangzik el újra és újra.”

***

Nyitókép: MTI / Havran Zoltán

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalom
2023. szeptember 09. 13:14
Ursula miert nem latogat el a deli kedves, szelíd lovoldozőkhöz? Hiszen őket varjak nyugaton!
Zsolakomarom
2023. szeptember 09. 09:59
Voltam Ersekujvarban ezen a nyaron is, parszor, azon kivul, hogy egy elegge ronda lepattant szlovak varos, el ott par rokonom. Termeszetesen nincs ott egy darab arab migrancs sem, nem tudom honnan szedi a kesma ezeket a marhasagokat
díszponty
2023. szeptember 09. 09:03
Szerző úr betolakodókat említ, s a migránsokat érti rajta. Az igazi migránsok, az igazi betolakodók a tótok. A legnagyobb pusztítást ők végezték, mikor leöntötték betonnal szinte az egész Nyitra partot, gyermekkorom kertes, paprikalomtól húzódó házai sehol (nagyapámnál szoktam nyaralni), úgy ledózerolták a magyar városrészt, mint Causescul. Nagybátyám terméskő alapú házát csak úgy tudták lerombolni, hogy felrobbantották. Bartos bácsi barackosának nyoma sincs, talán már a temető főemberét is eltávolították mára, nem jól vette ki magát az andódi Czuczor név. Ha már ő sincs (nem tudom) a temetőt is átveszik a tót rablók.
masikhozzaszolo
2023. szeptember 09. 08:49
Tudtommal támogatták, nem tiltakoztak a szétosztás, a kvóta ellen. Akkor ne legyen ez probléma!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!