New York Times: Fico győzelmével megszűnne Orbán elszigeteltsége Európában

2023. szeptember 06. 09:02

Az amerikai lap újra szélsőjobboldalizik, és olyan álhírt terjeszt, hogy Orbán Viktor ellenzi Ukrajna megsegítését.

2023. szeptember 06. 09:02

A New York Times arról ír, hogy szerintük a szeptemberben esedékes szlovákiai parlamenti szavazás „az Ukrajnával kapcsolatos európai egység próbája lesz”, és rávilágíthat arra, hogy mennyire eredményesek „azok az orosz erőfeszítések, amelyek ezen egység aláásására irányulnak”. A választás legesélyesebb miniszterelnök-jelöltje, Robert Fico ugyanis le akarja állítani az Ukrajnába irányuló fegyverszállításokat, írják.

„A kijevi kormánnyal szemben ellenséges »szélsőjobboldali pártok«”

Ha Fico és a kijevi kormánnyal szemben ellenséges „szélsőjobboldali pártok” jó eredményt érnek el, írják le a szót minden szívbaj nélkül, akkor Szlovákia, mely Ukrajna egyik legkitartóbb támogatója a háború kezdete óta, Moszkvával szimpatizáló, semleges szemlélővé válna. Hangsúlyozzák: az véget vetne Orbán Viktor magyar miniszterelnök elszigeteltségének is. 

Orbán az egyetlen vezető az Európai Unióban és a NATO-ban, aki határozottan ellenzi Ukrajna megsegítését

– teszik hozzá, miközben nemes egyszerűséggel ennek az állításnak az ellenkezője igaz

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: MTI/Komka Péter

 

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jose
2023. szeptember 07. 12:20
A média a legnagyobb hatalom. Aki a médiát irányítja, annak a kezében van a hatalom. A NYT egy mocskos, kapitalisták érdekeit kiszolgáló szar, szar, szar. Az az érzésem, hogy még azt sem mondhatjuk, hogy bezzeg régen nem ilyen volt. De, mindig ilyen volt. A másik nagy, a BBC dettó.
Martell 2
2023. szeptember 07. 01:00
Nekünk Fico győzelme lenne jó.
Tárkány Álmos
2023. szeptember 06. 21:56
Mindkettő bolsevik. Semmi közük a jobboldalhoz
5m007h 0p3ra70r
2023. szeptember 06. 20:58
>>> salamonhiihii-2 2023. szeptember 06. 12:16 Egy válság kellős közepén, szinte teljesen szétesett közszolgáltatások<<< #VAJONMIREGONDOLTAKISPAJTÁS
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!