A Hamász háborúja a civilek ellen

2023. október 09. 11:38

Mintha egy nagyon sötét, barbár korszakból származó jelenetet látnánk.

2023. október 09. 11:38
null
Frank Füredi
Frank Füredi
The European Conservative

„A Hamász Izrael elleni támadásával kapcsolatban a legfontosabb megállapítás, hogy ez egy tudatosan a civilek ellen irányuló háborút jelent. A férfiak, nők, gyermekek és idősek szisztematikus lelövése az érzéketlen, dehumanizált rohamosztagosok viselkedésére emlékeztet. Ahogy ezek a gyilkosok házról házra járnak és lövöldöznek az ártatlan lakókra, nyilvánvalóvá válik, hogy nem katonai célpontokat keresnek.

Amikor megtámadtak egy tánczenei fesztivált a dél-izraeli sivatagban, amelyen több száz fiatal vett részt, automata fegyvereikkel bolyongtak, és mindenkire lőttek, akit csak észrevettek.

(...) A Hamász harcosai nevetve és ujjongva mutogatják híveiknek Gázában a gyilkosságot: egy izraeli nő meztelen holttestét. Itt nincs szégyenérzet – csak a diadalittasság önelégült megnyilvánulása.

A civil túszok ejtése önmagában szörnyű. Viszont amikor fiatal nőket és idős hölgyeket vonultatnak fel Gáza utcáin, és arra kérik a bámészkodókat, hogy gúnyolódjanak és köpködjék őket, olyan érzés, mintha egy nagyon sötét, barbár korszakból származó jelenetet látnánk.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MOMEN FAIZ / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Osztap_Bender
2023. október 09. 18:11
>>>>>>>>>>>>>>>>Ergit<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< Vajon te melyik iskolába jártál, gondolom valamelyik faiskolába. hoyg a feleségét nem viszi a férfi kórházba vagbélműtétre A vakbél nem vagina, hogy gé betűvel kellene írni. Azért vakbél, mert nem vezet sehová!
Osztap_Bender
2023. október 09. 18:04
Egy dologról, a valóságról nem beszél itt senki. Méghozzá arról, hogy nem a palesztinok vándoroltak be Izraelbe, nem a palesztinok semmizték ki a zsidókat, kergették el őket földjeikről, hanem a zsidók szivárogtak be Palesztinába (ami akkor angol fennhatóság alatt állt) a zsidók semmizték és rabolták ki a palesztinokat, majd elkergették őket ősi földjükről és aki nem ment, megölték. Mondhatjuk bizony, hogy "így kezdődött". Aztán pedig a helyzet teljesen elmérgesedett, hála az ENSZ tehetetlenségének, Izrael pedig máig leszarja az ENSZ BT mindenkire kötelező határozatait. Érted-e, nem a Palesztinok az országrablók, hanem Izrael!
Muki46
2023. október 09. 16:35
És amit a bibsik művelnek Palesztinában évek óta a palesztin civilek ellen, az nem zavarja Füredi elvtársat?
Ergit
2023. október 09. 13:33
Barbár korszak! - És amit a migránsok művelnek évek óta az európai keresztény templomokban, az nem barbárság, hogy állatnak tekintik a mai napig a nőket, az nem barbárság, hoyg a feleségét nem viszi a férfi kórházba vagbélműtétre, inkább hagyja kínok-kínjával meghalni, mert egy új feleség olcsóbb, mint a beteg meggyógyítása - ez nem barbárság? Csak a háború az????
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!