Az USA szerint Oroszország kegyetlenül kivégzi a saját katonáit

2023. október 27. 19:10

Aki menekülni próbál, annak nincs kegyelem.

2023. október 27. 19:10

A Fehér Ház szerint Oroszország kivégzi azokat a katonákat, akik megpróbálnak elmenekülni a kelet-ukrajnai frontról – írja a BBC.

Az Egyesült Államok szerint az Avdijivka közelében Oroszország által elszenvedett veszteségek egy része „saját vezetőik parancsára” történt.

Az ukránok becslései szerint ötezer fő körül lehet az Avdijivkában elesett orosz áldozatok száma, az USA pedig úgy becsüli, 125 páncélozott járművet és több mint egy zászlóaljnyi felszerelést veszíthettek az oroszok.

Az ukrán hadsereg szóvivője azt mondta, hogy a súlyos veszteségek miatt az orosz katonák nem hajlandók támadni az Avdijivka közelében lévő ukrán állásokat, és egyes egységeknél lázadás tört ki.

„Az orosz erők továbbra is alulképzettek, alulfelszereltek és felkészületlenek a harcra, ahogyan az a tavalyi sikertelen téli offenzívájuk során is kiderült” – mondta John Kirby, az amerikai Nemzetbiztonsági Tanács szóvivője csütörtöki sajtótájékoztatóján.

***

A nyitókép illusztráció. Fotó: MTI/EPA/George Ivancsenko

 

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
edico
2024. január 27. 11:03
John Kirby, nagyon remélem nem fogod megtudni, mire képesek az oroszok.
Akitlosz
2023. október 27. 23:07
Avgyejevkánál vannak orosz veszteségek, de eredmények is. Amelyeket az ukrán térképek is elismernek.
Akitlosz
2023. október 27. 23:05
Még egyetlen videót sem láttam a témában. Olyant viszont sokat, ahol Ukrajna támadja a saját katonáit mert megadták vagy meg akarták adni magukat.
need-info
2023. október 27. 21:17
Mindkét oldalon súlyos veszteségeket szenvednek, de az ember és anyag háborút az oroszok fogják nyerni, már csak a puszta számok láttán. A teljes kivéreztetés taktika folyik, ami szépen felőrli a hoholokat. Majd megindulnak az oroszok, ha eljött az idő.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!