„Minden önérzetes zsidó így tesz” – elzárták a pénzcsapokat Karikó Katalin egykori egyetemének donorjai

2023. október 20. 11:29

A Pennsylvaniai Egyetem palesztin irodalmi fesztiváljára nyíltan zsidóellenes nézeteket hangoztató előadókat is meghívtak.

2023. október 20. 11:29

Egyre csak veszíti el anyagi támogatóit a Pennsylvaniai Egyetem a CNN beszámolója szerint. A felsőoktatási intézmény még a Hamász által indított terrortámadás előtt szervezett egy palesztin irodalmi fesztivált, ahova

nyíltan zsidóellenes nézeteket hangoztató előadókat is meghívtak.

Korábban írtunk róla, hogy több amerikai egyetemen is támogatásukról biztosították a palesztinokat. A CNN szerint elsőként Ronald Lauder, a Zsidó Világszövetség elnöke jelezte, hogy nem támogatja tovább a Pennsylvaniai Egyetemet, ha annak vezetői nem lépnek fel határozottan az antiszemitizmus ellen. Érdekesség, hogy az egyetemen kutatott a Nobel-díjas Karikó Katalin is.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Megadja Gábor

Mandiner

Idézőjel

Mivel Izrael alapból „gyarmatosító“ és „elnyomó“, a palesztinok pedig „áldozatok“, ez a felállás akkor is így marad, ha lefejezett vendégmunkások potyognak az égből.

Lauder egyetem elnökének címzett levelében azt írta:

„Negyven évet töltöttem az életemből azzal, hogy az antiszemitizmus ellen harcoltam világszerte, és

a legvadabb álmaimban sem gondoltam, hogy a saját egyetememen, az alma materemben, a családom alma materében kell harcolnom.”

Az egyetem egyik elnökségi tagja tiltakozásul lemondott posztjáról a palesztin fesztivál megrendezése miatt, majd Lizz Magillt, az egyetem elnökét is erre szólította fel. 

Vahan Gureghian, a charteriskolákat üzemeltető CSMI Consulting Group alapítója és vezérigazgatója azt mondta a CNN-nek:

A donorok egyszerűen elzárják majd a pénzcsapot.

Ez nagyon-nagyon nagy dolog egy ilyen méretű egyetem számára.”

Lauder komoly hullámot indított el: Marc Rowan milliárdos, az Apollo Global Management magántőke-befektetési társaság alapítója, Jon Huntsman volt amerikai nagykövet, David Magerman kockázati tőkebefektető, valamint Cliff Asness fedezetialap-milliárdos is közölte, hogy nem ad több pénzt az egyetemnek. Magerman felszólította az összes „önérzetes” zsidót, hogy kövesse a példájukat.

A nyitókép a Pennsylvaniai Egyetemen készült. Forrása: PEGGY PETERSON / PENNSYLVANIA SCHOOL OF MEDICINE / AFP

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bi Tang Tomee
2023. november 06. 21:40
Karikó Katalin biztosan szuper okos, de súlyosan felelőtlen amikor nem látja a veszélyét annak a folyamatnak, amikor egyre mélyebben piszkálunk bele az élet építőkockáiba. Mint minden mást ezen a bolygón, a tudományt is a profit és a hatalmi érdek irányítja
Martell 2
2023. október 21. 03:28
Ez a zsidó szólásszabadság.
karakter-2
2023. október 20. 21:01
A Karikó-méreg újabb világraszóló sikere - gyerekeknél görcsrohamot okoz. https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2023.10.13.23296903v1
Ehetős Odó
2023. október 20. 19:13
Kóser belügy. Ugorgyunk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!