„Azért jöttünk, hogy leszúrjuk a fehéreket” – mondták szemtanúk szerint a francia faluban késelő migránsok

2023. november 22. 17:59

Egy 16 éves tinédzser meghalt, nyolc ember megsérült, közülük ketten súlyosan.

2023. november 22. 17:59

Egy 16 éves tinédzsert halálra késeltek egy falusi fesztiválon Drôme északi részén fekvő, mintegy 600 lakosú, békés Crépol községben – számolt be az actu.fr portál. További nyolc ember megsérült, közülük ketten súlyosan. 

A faluházban 300-400 ember gyűlt össze, amikor hajnali 2 óra körül kívülállók – a France Bleu Drôme Ardèche szerint körülbelül tízen – léptek be a terembe.Ezután rátámadtak az ünneplőkre.

Egy 16 éves fiút halálosan meglőttek. Két másik bulizó sürgősségin van, súlyosan megsérültek. Őket a tűzoltók evakuálták. További nyolc ember könnyebb sérüléseket szenvedett.

A nyomozás folyamatban van.

Fehéreket mentek ölni

Az Origo szerint azért fontos kihangsúlyozni, hogy a hivatalos közlemények szerint eddig ismeretlen okból történhetett a tragédia, mert a „Le Dauphine Libéré" regionális napilapban az jelent meg, hogy 

a gyilkosság és a verekedés valójában egy fehérek elleni merénylet volt. 

Megszólaltatott szemtanúk is erről számoltak be: 

„A támadók azt kiabálták, hogy azért jöttünk, hogy leszúrjuk a fehéreket”. 

A mellette álló szemtanú megerősítette az elmondottakat, hozzátéve, hogy „ez nem amolyan szokásos báli balhé volt, ahol kisebb-nagyobb pofonok csattannak el, nem is igazi az a bál, ahol ez nem így van, az ilyesmit megszoktuk”. 

Feltehetőleg migránsok voltak az elkövetők

X-en közzétették a gyilkos támadók egy barátjának videóját, amelyben többek között azt mondja (jellegzetes francia migráns akcentussal), hogy

egyáltalán nem szomorú amiatt ami történt, sőt zavaros beszédében a kongói etnikai tisztogatásra is hivatkozik, amit a fehérek követtek el, majd a palesztinokat is védelmébe veszi. 

Azt mondja még durva cinizmussal, hogy „szeretem ezt az országot, segélyen élek, ingyen van a fogorvos, de nem szeretem a rasszista franciákat”.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MIGUEL MEDINA / AFP

 

Összesen 106 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
survivor
2023. november 23. 16:59
Kevlár mellény+sisak Nyakvédős ! + Jó kis buzogány ! Esetleg balta, csatakalapács !
vapepe
2023. november 23. 08:31
"Budavár bevétele" folyamatban.
mgyfree
2023. november 23. 06:02
Álprobléma, tessék az antiszemitizmussal foglalkozni, me ez ahhoz képest, hogy dávid csillagot festenek a zsinagőgára? Az a fájdalom!
Syr Wullam
2023. november 23. 04:54
Valahol felsír egy Bede Márton. :-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!