Migránsnak nézték a Reuters erdőben túrázó újságíróját Csehországban

2023. november 10. 18:50

Alkousaa egy olyan túraklubbal kirándult, amelynek a tagjai kifejezetten Németországban élő, ott legálisan dolgozó vagy tanuló szíriaiak.

2023. november 10. 18:50
FRANCE - PINK OCTOBER - CHARITY WALK FOR BREAST CANCER SCREENING

Riham Alkousaa a Reuters újságírója, szíriai származású német állampolgár, csütörtökön a „Cseh Svájcnak” is nevezett régióban túrázás során került az incidens középpontjába – olvasható a BBC-n. 

A rendőrséget telefonon tévesen értesítették a túrázók csoportjáról, – amely főként Németországban legálisan élő szíriaiakból állt – mint Csehországból illegális határátlépést megkísérlő migránsokról. 

A csoport legális státusza ellenére a rendőrség a bejelentés alapján indult útnak. Mire visszaértek a szállásukra a hostelben már a rendőrök fogadták őket. 

A túrázók okmányainak ellenőrzése után a rendőrség befejezte az akciót. Alkousaa, a Reuters díjnyertes újságírója megosztotta az esetet a közösségi médiában, ami támogató és rasszista reakciókat egyaránt kiváltott.

Alkousaa egy olyan túraklubbal kirándult, amelynek a tagjai kifejezetten Németországban élő, ott legálisan dolgozó vagy tanuló szíriaiak, az újságíró ráadásul már német állampolgár. 

A Columbia Egyetemen végzett New Yorkban, az elmúlt tíz évben német és amerikai sajtóorgánumokban publikált. Miután Alkousaa és a többi kiránduló igazolták magukat, a rendőrség megszüntette az eljárást.

***

Nyitókép: A kép csak illusztráció/ Lilian Cazabet / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP

 

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nemecsek-3
2023. november 11. 13:57
Provokáció!!.. a Reuters részéről. Kifogytak a news- ból meg félnek a szlovákoktól nehogy átfújjon valamit a a keleti szél a szomszédba
tavirozsa2
2023. november 11. 12:46
Szakszerűen ellenőrizték egy csoportot... És?? Ez bárhol, bárkivel, bármikor előfordulhat!! Hol itt a rasszizmus???
survivor
2023. november 11. 11:31
Roadkill Zöld félhold ?
survivor
2023. november 11. 11:29
Rettenetes: igazoltatták őket !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!