„A diplomácia Boratja” – keményen beleszállt Josep Borrellbe a Politico

2023. december 27. 10:47

„Minden nap emlékezteti az európaiakat, mennyire ügyetlen a diplomáciához” – írja a brüsszeli lap.

2023. december 27. 10:47
null

„Diplomáciai Borat-díjat” adományozott a Politico Josep Borrellnek, az Európai Unió külpolitikai vezetőjének. 

A lap szerint ha van valami, amire az európaiak biztosra számíthatnak, akkor az az, hogy Borrell sosem hagyja ki a lehetőséget, hogy „szájába vegye a lábát”. A Politico megemlíti többek között, hogy Borrell úgy nevezte békésnek az ecuadori választásokat, hogy az egyik jelöltet meggyilkolták. Azt is nehezményezi a lap, hogy 2022 februárjában bejelentette, hogy Brüsszel vadászgépeket küld Ukrajnának – amelyben csak jóval később született megállapodás. A lap szerint Borrellnek már-már küldetéstudata van, hogy bizonyítsa az európaiaknak, mennyire ügyetlen a diplomáciában. 

A díj Sacha Baron Cohen híres figurájáról, Boratról kapta nevét, aki egy kazah antiszemita figuraként forgatja fel politikai inkorrektségével az amerikai mindennapokat. 

Hasonlóan „elismerő” szavakat kapott egyébként 

Ursula von der Leyen, aki a Politico szerint „a német, aki Európa elnökének tetteti magát”.

A lap szerint hiába próbálja mutatni, hogy az ő kezében a hatalom, amikor meg is próbálja azt gyakorolni, „mindig belerohan egy téglafalba”. A lap szerint ráadásul Von der Leyent Borrell és Charles Michel, az Európai Tanács elnöke akadályozta meg a hatalom gyakorlására és kiterjesztésére tett kísérleteiben. Sőt, a cikk egyenesen úgy fogalmaz: Charles Michel sokkal inkább viselkedik európai vezetőként, mint Von der Leyen. 

Nyitókép: Martin Bertrand / Hans Lucas / AFP 

 

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palatin
2023. december 29. 16:51
Ki is ez a Borell? Jó szokásunkhoz híven rendezzük át nevének betüit, és ami kapunk az ö: "LOBOS PERJEL" - azaz Borell egy beteges, gyulladásos (lob= gyulladás) perjel (= lat. prior), azaz szerzetesi elöljáró, amennyiben az unió egy szakadár, sátánista gyülekezetnek tekinthetö. "JELE BORS, LOP" - az óvodában egy borszem volt a jele, hogy a tetüket távoltartsa. Ezek szerint ö is benne van a brüsszeli korrupciós botrányban.
laikus19-2
2023. december 28. 23:16
Ebben csak az az érdekes, hogy ezt a Politico írja. Palotaforradalom készül?
szarvas-2
2023. december 27. 17:13
Zavar van az "erőben". Borell is,és a (gerincetört német) Ursula is 1000el "tolja" a Politico "tengerentúli gazdáinak" az euellenes törekvéseit. :)
Namond
2023. december 27. 15:07
Borat egy hülye? Mert Borrell egy komcsi brüsszeliddióta.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!