Rohadék cinizmus, amit Amerika művel az ukránokkal

2024. március 24. 13:21

Mert mi a legfontosabb az ukrán honvédő háborúban? Az USA érdekei, mi más?

2024. március 24. 13:21
Ambrózy Áron
Ambrózy Áron
Pesti Srácok

„Amerika most nem ér rá, fáj a feje (a választások miatt), a pénz elfogyott. Ha ez nem lenne elég, Amerika arra kéri az ukránokat, hogy ne bombázzák az orosz energetikai létesítményeket, mert a végén nagyon megemelkednének az üzemanyagárak Amerikában. De azért az ukránok tartsanak ki, szorítanak nekik nagyon, már nincs messze a végső győzelem. Amit morális nagyhatalomként végig támogatni fog Amerika, kivéve, ha éppen fontosabb dolga akad, vagy nem áll érdekében. Vajon Ukrajna bele mer harapni abba a kézbe, amelyik már nem eteti, de képes fegyelmezni?

Először is tisztázzuk: ahogy Oroszország támad mélységi célpontokat, úgy az ukránoknak is joguk van erre. Sőt, stratégiai kötelességük is lőni az összes katonai, nem civil (!) célpontot, ha nemcsak kapni, hanem adni is szeretnék a pofonokat, meg úgy általában véve komolyan gondolják, hogy van bármi esélyük ebben a háborúban. Az, hogy a nyugati világ ebben a tevékenységben korábban csak tessék-lássék támogatta őket, legtöbbször megtiltva, hogy az általuk átadott eszközökkel ilyesmit műveljenek, a mögött az a megfontolás állt, hogy a háború végén úgy akartak tenni, mint akiknek semmi köze nem volt a konfliktushoz, viszont szeretnének pénzt keresni.

Az eszkaláció aztán a medve után vitte a málnásba az európai cirkálórakétát, de ekkor jött a mindig okos, megfontolt és becsületes Amerika, aki óvatosságra és visszafogottságra intette az ukránokat, mert most ez áll érdekében. Elvégre csak összeomlás közeli helyzetben vannak az ukránok, minek nekik támadni az orosz utánpótlást…

MERT MI A LEGFONTOSABB AZ UKRÁN HONVÉDŐ HÁBORÚBAN? BIZONY, AZ USA ÉRDEKEI! MI MÁS?!!

És mivel kampány van, ezért mégsem szabad orosz energetikai létesítményeket, vagyis finomítókat és olajraktárakat támadni, mert Biden az ígérte az amerikai polgároknak, hogy csökkenti az üzemanyagok árát. Az ukránoknak meg nincs amerikai szavazati joguk – mint az közismert. Ha pedig hiány keletkezik a kínálati oldalon, amiért az ukránok elfüstölték a háború egyik legalapvetőbb kellékét, az üzemanyagot, akkor az amerikai kutaknál több dollárt kell hagyniuk a választópolgároknak. A dolgoknak meg van hierarchiája, létezik fontossági sorrend, és mivel az amerikai választópolgár érzékeny a pénztárcájára, ezért az ukránok inkább hagyják érintetlenül azokat a finomítókat és raktárakat. Elvégre csak legalapvetőbb célpontjaikat kell feladniuk azért, hogy a Demokrata pártnak maradjon valami minimális esélye az elnökválasztásra.”

Nyitókép: MTI/EPA/Jim Lo Scalzo
 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. március 26. 12:13 Szerkesztve
Az USA legalapvetöbb stratégiája az, hogy nálánál erösebb hatalom ne jöhessen létre. Ezen alapul a külpolitikájuk. Igy nekik az sem érdekük, hogy Ukrajna úgy gyözzön, hogy utána nagyhatalommá válhasson. Az USA azt szereti, ha rajta kívül mindenki veszít, még a "barátait" is beleértve. Emiatt van az is, hogy ha egy államot támogat, és úgy néz ki, hogy az az állam nagyon megerösödhet, akkor cserben hagyja. Ukrajnára az USA úgy tekint, hogy: "Az baromi jó, hogy az oroszokat gyilkolják, gyengítik, ebben segíteni kell öket, ez nekünk érdekünk. De vigyázzunk arra, nehogy túlságosan megerösödjenek, mert akkor Európával összefogva túl erös blokk alakulhat ki". Az az tény, hogy a kinai fenyegetés ellenére, mégsem fognak össze az oroszokkal Kina ellen, - pedig az alapvetö stratégiából ez következne -, az nem megdönti az elöbbi elméletet, hanem ez egy óriási hibája a jelenlegi buta amerikai vezetésnek, amelyik eltévelyeg, eltér az alapvetö stratégiai doktrinától.
Palatin
2024. március 26. 12:12
Egy ravasz fickó van a Natóban Zelenszkij, a többi mosogatórongy. Ez a minden hájjal megkent bohóc belerángatja a Natót egy világháborúba. Ezt úgy fogja tenni, ahogy a békát fözik, akkor veszik észre, amikor már nincs visszaút. Az oroszok nem fogják türni, hogy veszítsenek, inkább bevetik az atomfegyvereiket. A fenyegetettség egy bizonyos fokán, megszünik legföbb prioritásnak lenni az, hogy "én szerencsésen megússzam" és a helyébe kerül az, "kinyirlak akkor is, ha én is beledöglök". Scholz egy hülye, de megérdemlik a németek.
nagyferenc1922
2024. március 25. 22:26
Rohadt kegyetlenség amit az oroszok művelnek Ukrajnában. Ilyen címet nem láttam a Mandineren. Pedig nagyobb probléma.
fater0921
2024. március 25. 11:10
Ember!!!!!!!Miféle honvédő háborúról beszélsz???????Ez a büdös életben nem lesz az!!!!!HüjevagyE???????
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!