Rendkívüli!

Híres vezető-gyilkosságok, melyek megfordították a világtörténelem menetét

557 millió forintért kelt el a Titanic egyik utasának zsebórája

2024. április 29. 10:52

Ez a legtöbb pénz, amit egy Titanicról származó tárgyért fizettek.

2024. április 29. 10:52
null

Nyitókép: Corin Messer/ Bournemouth News And Picture Service

Árverésre bocsátottak egy arany zsebórát, amelyre rekord összeget, 1.2 millió fontot fizettek. Ez átszámítva több mint 557 millió forint.

A zsebóra egy amerikai gyűjtőhöz került, ez volt a legtöbb pénz, amit egy Titanicról származó tárgyért valaha fizettek. A 14 karátos arany Waltham zsebóra eredeti tulajdonosa John Jacob Astor üzletember volt, aki a jéghegynek ütköző, süllyedő hajón veszett oda 47 évesen, miután feleségét a mentőcsónakra segítette.

Astort utoljára cigarettázni és beszélgetni látták. A Guardian azt írja, akkoriban a körülbelül 87 millió dolláros nettó vagyonával a világ leggazdagabb emberei közé tartozott. Az órát, amibe belegravírozták tulajdonosa monogramját, Astor holtteste mellett találták meg hét nappal azután, hogy a Titanic elsüllyedt.

 

 

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lhotx
2024. április 29. 13:28
A Titanic-áldozatok utolsó lélegzetvétele, ill. sóhaja hogy áll most a tőzsdén? (Dollar, please!)
masikhozzaszolo
2024. április 29. 13:18 Szerkesztve
Ki ajánlotta fel hogy árverjék? Egy hullarabló? Békaember? Igazából van valami szabály erre. Mi a szabály, a tengerben talált elsüllyedt kincsekre, amik egy halott személyes tárgyai? Mikor szavazni volt, akkor árverésre adta?
I feel the earth move under my feet
2024. április 29. 11:43 Szerkesztve
Koons százados: Butch! Hoztam neked valamit... Ezt az órát... eredetileg a te dédapád vette, még az első világháború idején. Egy kis áruházban vette, Knoxville-ben, Tennessee államban. Még az első óragyárban készült, ami karórákat gyártott. Addig az emberek csak zsebórát hordtak, és ezt az órát vette magának Erine Coolidge gyalogsági közlegény, aznap, amikor útnak indult Párizs felé. Ez volt dédapád órája a háborúban, viselte minden nap, amíg a háború tartott... És amikor leszerelt, hazament dédanyádhoz, lecsatolta az órát, betette egy kávés dobozba, és ott is maradt... egészen amíg nagyapádat, Dane Coolidge-ot, nem szólította a haza...hogy a tengeren túl harcoljon ő is, a németek ellen. Ez volt a második világháború. Ekkor dédapád odaadta ezt az órát nagyapádnak, talizmánul. Sajnos azonban, Dane nem volt olyan szerencsés, mint az örege. Tengerészgyalogos volt, és elesett... mint annyian mások a Wake-szigeteki csatában. A halállal nézett farkasszemet. És ő tudta. folyt...
Obsitos Technikus
2024. április 29. 11:37
"It is not known what condition the watch was in at the time but it would have stopped working at 2.20am - the moment the Titanic and Astor disappeared into the Atlantic. Vincent Astor had the watch restored and repaired and wore it until 1935 when he gifted it to his godson, William Dobbyn. Dobbyn's father, also called William, had been Astor's executive secretary and was also close to Vincent. The Dobbyn family sold it to a collector in the 1990s. Since then it has been displayed at various museums including the National Geographic Exhibition in Washington DC and Titanic Museum 'The World's Largest Titanic Attraction' in Missouri, US. It was accompanied by a signed affidavit from William Dobbyn Snr's daughter-in-law confirming it has been a gift to her husband from Vincent. "
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!