Meglátta Magyarországot és egyből világvégét kiáltott a Lenin-rajongó belga

2024. április 24. 09:57

Ursula von der Leyent viszont nagyon szereti a Zöldek társelnöke.

2024. április 24. 09:57
null

Nyitókép: AFP/Frederick Florin

Nagy a veszélye annak, hogy a biodiverzitás helyreállítására, a kontinens talajának, levegőjének és vizének megtisztítására, valamint a klímaváltozás mérséklésére irányuló uniós zöld megállapodást megszüntetik – idézi a The Guardian Philippe Lamberts belga EP-képviselőt.

A Zöldek pártcsaládjának társelnöke szerint két veszély fenyeget leginkább: az általa szélsőjobboldalinak nevezett konzervatív erők megerősödése az EP-választásokat követően, valamint Magyarország EU-elnöksége júliustól.

A 15 év után a posztjáról távozó Lamberts azt is elárulta, támogatná Ursula von der Leyen második ciklusát az Európai Bizottság elnöki posztján, annak ellenére, hogy az övétől eltérő pártcsoporthoz tartozik, mert nélküle nem jött volna létre a „zöld alku". A Zöldek frakcióvezetője egyébként olykor Lenin-idézetekkel próbálta meggyőzni az Európai Parlament képviselőit.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-80
2024. május 03. 22:14
🍓 ️ ­A­­ ­d­­­ö­­­g­­­ö­­­s­ ­­l­á­­­n­­­y­­­o­­­k­ ­v­á­­­r­n­­a­­k­ ­­­r­­­á­­d­­­ 👉 𝗪­𝗪­­­𝗪­.­­­𝗖­­­𝗨­­𝗠𝟰­­­.­­­𝗙­𝗨­𝗡
B_kanya
2024. április 25. 08:29
Az ellenzéki, baloldali szavazók juttassák már ki Thürmer bácsieftésat, hogy életműdíjként kijavítsa ezt a büdös nejlonkomcsit, mert ez még egy igazi kommunistának is kínos.
Dixtroy
2024. április 24. 14:24
"biodiverzitás helyreállítására, a kontinens talajának, levegőjének és vizének megtisztítására, valamint a klímaváltozás mérséklésére irányuló uniós zöld megállapodást" Volt ilyen? És kikkel és miben állapodtak meg? Mert én csak olyanról tudok, hogy néhány megátalkodott faszfej tudománytalanul eldöntött néhány dolgot és elkezdték senkivel sem egyeztetve ráerőltetni mindenkire, illetve a pénz nyomására egyes helyeken szemet húnyni, lásd felszíni lignitbánya nyitása és a barnakőszén tüzelése.
Robi54
2024. április 24. 14:03
Agyatokra megy a zöldség.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!