Szalai Zoltán: A brüsszeli baloldali politikai elit és a szélsőséges Antifa megpróbálja ellehetetleníteni a békepárti, konzervatív, szuverenista, migrációellenes hangokat

2024. április 16. 16:05

Az MCC főigazgatója Brüsszelben adott interjút a Mandinernek.

2024. április 16. 16:05
null

Nyitókép: AFP/Simon Wohlfahrt

A brüsszeli NatCon konferencia helyszínén nyilatkozott a Mandinernek Szalai Zoltán az MCC főigazgatója, aki elmondta: mindent megtesznek a helyi baloldali erők, hogy ellehetetlenítsék az eseményt.

A National Conservativism konferencia az egyik legnevesebb konzervatív közéleti tudományos konferencia a világon, rengeteg helyszínen, az Egyesült Államoktól Rómán át Brüsszelben is megrendezték már. A mostani rendezvénynek is rengeteg kiemelt, fontos megszólalója van: felszólal Morawiecki korábbi lengyel miniszterelnök, Orbán Viktor magyar miniszterelnök, Suella Braverman egykori brit belügyminiszter, ezenkívül rengeteg konzervatív politikus az ECR és az ID képviselőcsoportból, Európa Parlamenti képviselők Spanyolországból, Franciaországból, Portugáliából.

Ezt is ajánljuk a témában

Szalai Zoltán hozzátette: a brüsszeli baloldali politikai elit és a szélsőséges antifa megpróbálja ellehetetleníteni a konzervatív, szuverenista, migrációellenes hangokat.

A brüsszeli hatóságok hatalmas energiákat pazarolnak el arra, hogy a megakadályozzák a rendezvényt. Mint a főigazgató elmondta: az első helyszínen kiszálltak a szerződésből, mert leszólt az ottani helyi polgármester, a második helyszínen is a helyi polgármesternek a felszólítására a tulajdonos lemondta a rendezvényt, és a harmadik tulajdonost is egész nap fenyegetik.

A helyszín tulajdonosát a polgármester hívogatta, elszállíttatták az autóját és a polgármesternek az emberei a bejárat elé álltak és ott fotózták ki megy be és ki a rendezvényre.

Mindez nem volt elég, a polgármester egy rendeletben betiltotta a rendezvényt arra hivatkozva, hogy a közrend megzavarása történik, az itt lévő professzorok, politikusok, újságírók, a különböző nagy nemzetközi egyetemeknek a tanárai, veszélyeztetik a közrendet. A rendőrség lezárta az épületet, és megpróbálják ellehetetleníteni az eseményt. Az MCC, mint a rendezvény egyik partnere, azt tudjuk mondani, hogy nem fogjuk hagyni, hogy ez sikerüljön.

A rendezvény most is zajlik, minden híreszteléssel ellentétben továbbra is folytatódik, és a holnapi napon is egy másik helyszínen folytatódni fog és megtartjuk a különböző előadásokat

– jelentette ki Szalai Zoltán. 

 

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:09
🍓 ️ ­­­A­ ­­d­ö­g­­­ö­­s­­­ ­l­­á­­n­­y­­o­­k­­ ­­v­á­r­n­a­­k­­­ ­­­r­á­d­ 👉 𝗪­­𝗪­­𝗪­­­.­­­𝗖­­𝗨­­­𝗠𝟰­.­𝗙­­𝗨­­­𝗡
Lajoss
2024. április 18. 18:37
Zoli,hitvány pártcselédek vagytok mindannyian… Tengernyi közpénzből…🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮
makapaka2
2024. április 16. 18:34
Szégyen, ami most Brüsszelben zajlik! Ezek mertek pofázni demokráciáról, szólás szabadságról?? HAJRÁ ORBÁN VIKTOR!
Ízisz
2024. április 16. 17:53
Ízisz Z. "Orbán Balázs a Facebook-oldalán tette közzé a hírt, hogy Orbán Viktor miniszterelnök délután 16:00 órakor felszólal az Európai Parlamentben is. „A migrációellenes, szuverenista erőket nem lehet elhallgattatni!” – tette hozzá Orbán Balázs. HAJRÁ OV 🇭🇺👏👍❗
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!