Teljes fordulat Szlovákiában: Fico támogatja Ukrajna EU-s csatlakozását

2024. április 11. 19:19

Részünkről nincs semmiféle spekuláció, teljes mértékben támogatjuk Ukrajna belépését – jelentette ki a szlovák kormányfő.

2024. április 11. 19:19
null

Nyitókép: Robert Nemeti / ANADOLU / Anadolu via AFP

Szlovákia azt kívánja, hogy Ukrajna minél hamarabb az Európai Unió tagja legyen. Biztosan nem fog akadályokat gördíteni ez elé, és megosztja csatlakozási tárgyalási tapasztalatait is – jelentette ki Robert Fico (Smer-SD) kormányfő a szlovák és az ukrán kormány közös nagymihályi ülését követően, írta meg a szlovák Parameter

„Ukrajna EU-csatlakozásának támogatásában a részünkről nincs semmiféle spekuláció, teljes mértékben támogatjuk a belépését” 

– tette hozzá Fico. A szlovák kormányfő arra törekszik, hogy minél hamarabb békés megoldás szülessen az ukrajnai háborúra, amely tiszteletben tartja Ukrajna területi egységét és szuverenitását, valamint kedvező feltételeket biztosít az ukránoknak. Szolidaritást és segítséget ígér Ukrajnának.

Megállapodtak továbbá Kijev és Kassa vasúti összeköttetéséről Enyickéig (Haniska), ahonnan a kassai repülőtér gondoskodik majd az utasok átszállításáról. Hozzátette, hogy Szlovákia engedélyezi az ukrajnai mezőgazdasági termékek átszállítását az ország területén azokba az országokba, amelyeknek szükségük van rájuk. Smihallal azt is tisztázták, hogy amíg nem találnak megoldást, érvényben marad a 14 ukrán mezőgazdasági termék szlovákiai behozatalára vonatkozó tilalom.

 

 

 

Összesen 169 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:11
🍓 ️ ­­­A­­ ­­­d­­­ö­g­­­ö­­­s­­­ ­­l­­­á­­n­­y­­­o­­k­­ ­­v­á­­r­n­a­k­­ ­r­­á­­d­­­ 👉 𝗪­­𝗪­­𝗪­­­.­­𝗖­𝗨­𝗠𝟰­­­.­­𝗙­𝗨­­­𝗡
valerian-0
2024. április 12. 08:07
Gyorsan fordult a kocka a tótoknál. Milyen melepö...
dupree
2024. április 12. 06:24
Legalább hamarabb szétesik ez a kék zászlós kupleraj.
Patika
2024. április 12. 04:16
Majd rájönnek, hogy a nyelvtestvériség nem minden.. Talán maj átírják az engedd a tótok a házadba és kitúr magyar mondás tótjait ukránra..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!