Ujhelyi István: Miért ne lehetnének értelmes javaslatai egy fideszes politikusnak?

2024. május 03. 06:59

Egy külföldi NGO-ban folytatja a pályafutását a baloldali politikus.

2024. május 03. 06:59
null

Nyitókép: Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Posztjáról való távozása apropóján interjút adott 24.hu-nak Ujhelyi István, aki tíz évig képviselte a szocialista pártot az Európai Parlamentben. Az interjúban beszélt az Európai Unió helyzetéről, Kínáról, Magyar Péterről, valamint a jövőbeli terveiről.

Tervei kapcsán Ujhelyi elárulta, hogy bár a képviselői pályafutása hamarosan véget ér, de teljesen mégsem fog elszakadni Brüsszeltől, ugyan is jövőben egy NGO-ban (nem kormányzati szervezetben) fog majd dolgozni.

Maradok. Júniustól lesz egy kis NGO-nk, ami részben think tank, részben tanácsadóiroda, ahol kamatoztatjuk az eddigi szakértelmünket és kapcsolatainkat” 

– mondta Ujhelyi.

Kína kapcsán Ujhelyi meglehetősen konstruktív és gyakorlatias álláspontot vázolt fel. Meglátása szerint, ha „Kínáról beszélünk, akkor a határozati pontoknak arról kellene szólniuk, hogy védjük meg a saját egészségiparunkat, illetve milyen együttműködést tudunk a kiberbiztonságban kiépíteni. Az együttműködésről kellene szólniuk”.  Az interjú ezen pontján a lap meg is jegyezte, hogy ezt „egy fideszes EP-képviselő is mondhatta volna”.

Otthon sem értettem a felháborodást, amikor Magyar Péter az Orbán nélküli Fideszről beszélt. Miért ne lehetnének értelmes javaslatai egy fideszes politikusnak, miért kellene mindig arról beszélni, hogy ki nyújtotta azt be?

– mondta Ujhelyi István, majd hozzátette, hogy „ezt a kalitkát ő nem szereti, neki kell a szabadság. A szocialista EP-frakcióból is sokszor szavazott ki, mert sokkal nemzetibb és hazafibb annál, mint esetleg más itteni képviselő”.

Magyar Péter kapcsán a képviselő úgy látja, hogy rövidtávon az ellenzékre, hosszútávon viszont az egész rendszerre nézve veszélyes lehet. 

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2024. május 03. 15:12
Elvtársi segély a lebukottnak ez az új állása.
irmag2
2024. május 03. 15:01
Annak sincs jelentősége, ha gatyát cserélsz. A szar az szar!
Syr Wullam
2024. május 03. 13:29 Szerkesztve
"Júniustól lesz egy kis NGO-nk, ami részben think tank, részben tanácsadóiroda, ahol kamatoztatjuk az eddigi szakértelmünket és kapcsolatainkat” Hogy részben micsoda, amiben mit csináltok a micsodátokkal? 🤣🤣🤣🤣🤣
Kekec54
2024. május 03. 12:32
Megvonni az állampolgárság azonnal a bukott hazáruló EP képviselőknek. Ha ragaszkodnak mégis hozzá, a törvények szerint feleljenek a tetteikért.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!