Világrendfordító választás

2024. május 14. 22:25

Nem mindegy, hogy az EU folytatja-e a blokkosodást, vagy az együttműködésre törekszik.

2024. május 14. 22:25
Horváth Levente
Horváth Levente
Eurázsia

Nyitókép:  Orbán Viktor Facebook-oldala

 

„A 2024-es európai parlamenti választások nagyban fogják befolyásolni az EU Ázsia-politikáját. A fő kérdés, hogy az unió a következő öt évben – a világrendi átalakulás kulcséveiben – ideológiai alapon, azaz nyugati gondolkodással közelítsen az ázsiai nagyhatalmak felé, vagy az EU a saját érdekeit figyelembe véve, egyenlő félként kezelje a különböző történelemmel, kultúrával, gondolkodással és társadalmi berendezkedéssel rendelkező ázsiai országokat és a békés együttműködésre törekedjen. A történelmi minták szerint a blokkosodással gyengülnek a nagyhatalmak pozíciói, a békés együttműködéssel viszont erősödni szoktak.

Júniusban tehát nem csak arról szavazunk, hogy milyen politikai összetétele legyen az Európai Parlamentnek, hanem arról is, hogy az EU milyen szerepet vállaljon az új, eurázsiai korszakban.”

Kapcsolódó vélemény

undefined

Orbán Balázs

Index

Idézőjel

„Kína felemelkedésében lehetőséget látunk.” Interjú.

***

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-92
2024. június 07. 20:58
🍓 ️ ­­­É­r­­t­­é­­k­e­l­­d­­­ ­­a­ ­­­s­­z­­e­x­­i­ ­­­p­­u­n­c­i­­­m­­­a­­t­­­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­.­­­𝐗­­𝟏­𝟖­­.­­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
tapir32
2024. május 15. 04:07
Az európai értékeket Magyarországon és az EU-ban a Fidesz-KDNP képviseli.
tapir32
2024. május 15. 02:52
Aggódunk az EU ért! EU vezetők és EP képviselők számos megnyilatkozása nem áll összhangban a közös értékekkel, mint a demokrácia, a szabadságjogok, valamint a jogállamiság. A népek önrendelkezése és szuverenitásának tiszteletben tartása területén az EU jelentős deficitben van! Az EU vezetői haladéktalanul szüntessék meg EU-s tagállamok presszionálását! Haladéktalanul kezdjenek hozzá az EU vezetői között mindennapossá vált korrupció felszámolásához!
tapir32
2024. május 15. 02:40
Minden egyes migráns egy-egy szög Európa koporsójába. Illegális bevándorló nem kell!!! Nem elvárható, hogy bízzunk egy olyan emberben aki már az országunkba is törvénysértés árán jutott. Miért bíznánk abban, hogy egy ilyen alak betartja majd a törvényeinket? Miért bíznánk olyanokban akik euró ezreket fizetnek az embercsempészeknek, hogy illegálisan bejöhessenek a EU-ba? Ezek megélhetésért jönnek és nem akarják betartani a törvényeinket. Miért támogatnánk az európaiak segítségével visszaélőket?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!
Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez