Antal Nimród meghódítja Hollywood-ot

2010. február 15. 15:25

A Casablancát jegyző Kertész Mihály óta nem volt magyar filmesnek ekkora esélye Hollywood-ban karriert építeni, mint Antal Nimródnak. A rendező átlagos életet él Amerikában a forgatási szünetekben pedig káromkodni tanítja a stábot magyarul.

2010. február 15. 15:25
„A cannes-i filmfesztiválon, ahová a Kontrollal mentünk ki, odajött hozzám egy ügynök, hogy lenne-e kedvem Amerikában filmet készíteni. Mondtam, hogy nagyon is. Azóta egyik produkció követi a másikat, nem köteleztem el magam egyik stúdiónak sem.” - nyilatkozta interjúban Antal Nimród. A szállítmány című legújabb thrillerében Jean Renót, Matt Dillont és Lawrence Fishburne-t rendezi, a Predator folytatásában pedig szintén Morpheust és a magyar származású Oscar-díjas Adrien Brody-t.
 
Antal szerint nehéz jó filmet csinálni Magyarországon, többek közt a pénzhiány miatt. „Mostanában nem érzem azt a minőséget - s a nézők sem -, ami a magyar filmet korábban jellemezte. Ettől még persze vannak tehetséges rendezők, sok jó film is készül. Tény azonban, hogy a közönséget nem mindig veszik figyelembe, pedig ez a legfontosabb” - mutatott rá. A rendező büszke származására és saját filmterven töpreng.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zoli_29
2010. február 15. 17:52
Én az "Elhagyott szobát" láttam tőle, az kimondottan tetszett.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!