Mozi kiadó!

2010. március 10. 10:04

Helyzetek és gyakorlatok címmel hirdette meg a Filmklikk.hu pályázatát, melynek keretében fiatalok terjeszthetnek filmeket abban a 70 mozivetítőben, amely fel van szerelve e-cinema rendszerrel. Az utóbbi időkben vészesen fogy a művészfilmek iránt érdeklődők száma, ez pedig egyre nagyobb pánikot okoz a szakmán belül.

2010. március 10. 10:04
Bognár Péter szerint valóban lejárt az analóg filmforgalmazás ideje. „Ma már nem működik, hogy a terjesztők csak egy irányba kommunikálnak; milliókat költenek kampányra, aztán csak várják, hogy a nyitó hétvége után megbukott-e a filmjük vagy sem. Eljött a váltás ideje, a disztribútoroknak meg kell tanulniuk, hogy hogyan érhetik el korunk filmfogyasztóit.” - fejtette ki a Filmklikk.hu ügyvezetője. A pályázat az átmenet lehetőségét kutatja.

A fiatalok bizonyos csoportjai váltak a pályázat megcélzott közönségévé: jelenleg tíz, fesztiválokon megfordult, sőt számos díjjal kitüntetett művészfilm hazai terjesztésébe lehet belekóstolni. Az egy-egy címet elnyerő csoport három hónapra kapja meg a forgalmazás jogát, teljesen ingyen. Ráadásul olyan művekhez lehet hozzájutni, mint a Cannes-ban három díjjal is elismert izraeli A zenekar látogatása vagy a montreali fesztiválon is díjazott spanyol–francia–angol Bevetetlen ágyak.

Felnőtt egy generáció, mely a világban való eligazodás pótolhatatlan eszközét látja az internetben, online közösségek jöttek létre, amelynek tagjait a közös érdeklődési kör kovácsolja össze - mondta Bognár. Elsősorban ilyen közösségek jelentkezésére számít a Filmklik. A nyertes csoportok feladata konkrétan a közönségszervezés. Ehhez megkapják a filmek hivatalos marketinganyagát, amelyet a kampány során szabadon használhatnak. Az ilyen népszerűsítés nem új jelenség; anno az Ideglelés (Blair Witch projekt) is így lett sikeres; készítői harmincezer dollárból százmilliót csináltak. A Helyzetek és gyakorlatok 10 filmje és a versenyző csapatok március 30-án kezdődő háromnapos vetítéssorozattal mutatkoznak be a Művész és Toldi moziban.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!