And the Tony goes to...

2010. június 14. 13:51

Immár 64. alkalommal osztották ki a legrangosabb színházi díjakat. A Broadway nagyjai mellett a színpadon most debütáló filmsztárok is örülhettek: Scarlett Johansson, Catherine Zeta-Jones és Denzel Washington is kitüntetést érdemelt.

2010. június 14. 13:51

A legjobb színdarab a Mark Rothko festő életét feldolgozó Red, a legjobb musical pedig az ötvenes években játszódó Memphis lett, amely az első fehér lemezlovas történetét meséli el, aki fekete zenét játszott. A duplán Oscar-díjas Denzel Washington két nyolcvanas évekbeli darab feldolgozásában is szerepelt idén a Broadway színpadán: egy 1987-es Tony-díjas drámában, a Fences-ben, és az Őrült nők ketrecének új változatában, amiért át is vehette idén a legjobb színésznek járó elismerést.

A Chicago-béli filmes musicalben pár éve már nagyot domborító Oscar-díjas Catherine Zeta-Jones színpadi debütálása igen jól sikerült: a legjobb musical színésznő díját kapta Stephen Sondheim Kis éji zene című 1973-as zenés darabjának felújításában nyűjtott teljesítményéért. A 25 éves Scarlett Johansson a Pillantás a hídról című Arthur Miller drámában nyújtott alakításáért kapta meg a legjobb női mellékszereplőnek járó elismerést. A 25 éves színésznő elmondása szerint kislánykora óta a Broadway-ra vágyott, és álma most valóra vált.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!