Szőcs pornót és giccset adóztatna

2010. június 22. 14:39

Belső megtisztulást ígért és több pénzt kért a kormányzattól Szőcs Géza. Az erdélyi magyar író, aki a Fidesz-kormány kulturális államtitkára a pártatlan bizottsági döntések fontosságát hangsúlyozta a Magyar Nemzetnek.

2010. június 22. 14:39

Szőcs aláhúzta: ha július 31-ig megkapják a javaslatokat a szakmától, akkor a Márai-program ősztől megvalósulhat. Az államtitkár kezdeményezni fogja, hogy bizonyos kategóriákban - pornó, giccs - olyan szigorú adót vezessenek be, amiből a kultúra részesülhet. Kifejtette: „Így nemcsak azt fejezzük ki karakteresen, mi az, ami hordoz kulturális értéket, és mi az, ami nem, hanem a befolyó bevételeket az értékes kultúra támogatására tudjuk fordítani.”

A kulturális járulékot éppen azért szüntetik meg, mert a megadóztatott termékek, kazetták, lemezek, írható-CD-k, DVD-k eladása csökken, így előbbiek helyett a lottóbevételek adójának 90 százalékát kapja az ebből működő Nemzeti Kulturális Alap. A szigorúbb giccs- és pornóadóztatásra így akkor sem lenne szükség, ha jelentős összeget tenne ki.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
StG
2010. június 23. 08:58
Az ötlet már önmagában is abszurd szerintem, emellett kiválóan illeszkedik a meghirdetett adócsökk... ill. pontosabban adóegyszerűsítési programba. Mi lesz a kertitörpe-gyártó és forgalmazó KKV-kal??
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!