Wenders a pedofil papok ellen

2010. október 29. 10:39

Wim Wenders segítené a katolikus papok pedofil-ügyeinek feltárását - akár a filmművészet eszközeivel. Az Európai Filmakadémia elnöke XVI. Benedek pápát is felelőssé tette, amiért nem törte meg a botrányok elhallgatásának ördögi körét.

2010. október 29. 10:39

A német filmrendező az Európai Parlamentben beszélt a katolikus papok pedofíliaügyeinek feltárásáról. Wim Wenders a német televízió kampányában is részt vett, amely arra bátorította a molesztáló papok áldozatait, hogy álljanak elő eddig titkolt eseteikkel. „A katolikus egyházat ebben a kérdésben semmilyen indokkal nem szabad védelmezni, a Vatikánnak az az érdeke, hogy megvédje a megbecstelenítőket” - mutatott rá az Európai Filmakadémia elnöke.

A rendező még magát XVI. Benedek pápát is felelőssé tette, amiért nem törte meg a hallgatást. „Ha titokként őrzik, az erőszaktevő győz. Az elfojtás nagyon német dolog, és talán nincs ez másként Belgiumban sem” - érvelt Wenders. Hozzátette: „Rengeteg levelet olvastam, és sok olyan emberrel találkoztam a kampány során, aki elmondta, mi történt vele. Egy film témájaként vettem fontolóra mindezeket”. Az Európai Parlamentben Wenders elmondta: el kell szakítani a fiatalokkal meg kell ismertetni az európai filmművészetet a hollywoodi mozik és a számítógépes játékok helyett. Wim Wenders egyébként élete első húsz évében katolikusként élt, de felnőtt fejjel a presbiteriánus egyházat választotta.

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tevevanegypupu
2010. október 31. 17:38
Van eleg sok zsido rabbi is a pedofilek kozott - arrol nem cikkeznek annyit, meg tart a turelmi ido de mar nem sokaig - de mindez nem valasz arra, hogy a katolikus papok kozott a leleplezettek is azok. Kulonben akiket a zsidok homoszexualitasa es a leszbikus zsido nok erdekelnek, tanulmanyozza kicsit a ket vilaghaboru kozotti Berlin eletet. A hanyatlo romai birodalom XX. szazadi valtozatban.
nahát-nahát
2010. október 31. 17:27
Remélem Wenders nem hallgatja majd el, hogy a pedofil ügyek döntő többsége esetében megjelenik a homoszexualitás is!
Kaducsa
2010. október 29. 20:57
http://ujember.katolikus.hu/Archivum/2005.03.13/0501.html
Kaducsa
2010. október 29. 20:52
Akár az LMP patrónusának, Ron Werbernek gyerekekkel való kalandjairól is csinálhatna filmet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!