Martin Luther King háromszor

2011. január 14. 13:21

Steven Spielberg, Lee Daniel és Paul Greengrass is életrajzi ihletésű filmet rendez Martin Luther King Jr.-ról.

2011. január 14. 13:21

A Bourne-ultimátum és a Zöld zóna rendezője, Paul Greengrass Martin Luther King Jr.-ról szóló filmje a polgárjogi harcos memphisi látogatása idején játszódik. Ebben a városban érte ugyanis hotelszobájának erkélyén a halálos lövés, melynek hatására országszerte zavargások törtek ki.

Két másik King-film is az előkészületi fázisnál tart: az egyik Steven Spielberg életrajzi története, a másik a Selma című film a Precious rendezőjétől, Lee Danielstől. Greengrass még várja az engedélyt a forgatókönyvére: Scott Rudin producer hamarosan megegyezik a Focus Features-el.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gróf Bercsényi
2011. január 16. 13:25
Három film M-L. Kingről - lámlám, a többezeréves "amerikai" történelem hogy' dúskál a megfilmesítendő történelmi személyiségekben... Mi a lengyelekkel szégyenlősen elbújhatunk mögöttük.
Honfi-fi
2011. január 15. 10:13
És minhárom filmet egyszerre vetítik le majd, minden moziban? Érdekes verseny lesz.
Dr. Kotász
2011. január 14. 13:52
Martin Luther King szerepében - Kolompár Orbán
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!