Karádyt segítették a Kennedy-testvérek

2011. március 02. 09:19

Robert és Edward Kennedy segített amerikai vízumot szerezni Karány Katalinnak a titkosság alól feloldott kormányzati feljegyzések tanúsága szerint. Karádyt a dokumentumokban kellemetlen hírű egykori magyar színésznőként emlegetik.

2011. március 02. 09:19

A Kennedy fivérek 1963-ban személyesen jártak közben azért, hogy Karády Katalin beutazhasson az Egyesült Államokba - írja a Fox News. A titkosítás alól feloldott kormányzati feljegyzések szerint Karády Katalint kellemetlen hírű egykori magyar színésznőként emlegetik, és részletesen szólnak a vele szemben felhozott vádakról. Szóba kerül az is, hogy kommunista kollaborátor, prostituált, és a második világháború alatt egy magyar náci tiszt menyasszonya volt.

Karády 1951. február 9-én hagyta el Magyarországot. Ezután Brazíliában élt, és tagadta az ellene felhozott vádakat. A színésznő végül a Kennedy testvérek-közbenjárása után megkapta a beutazási engedélyt, ezután telepedett le New Yorkban, ahol kalapszalont vezetett. Karády Katalin kultusza a hetvenes évek végén éledt újra Magyarországon, de ő nem látogatott haza, és New Yorkban halt meg 1990. február 7-én.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tyrker
2011. március 02. 10:32
Ez mekkora baromság. Ujszászy olyannyira nem volt náci, hogy a Gestapo le is tartóztatta. Karádyt úgyszintén. Valószínűleg egyikükkel sem bántak kesztyűs kézzel (a Gestapót ismerve). "Kommunista kollaborátor" meg pláne nem volt; szerencsétlent a komcsik eltiltották a filmezéstől és a budapesti színpadi fellépésektől is. Nem véletlenül menekült el Magyarországról.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!