Májusban jön a Filmszemle

2011. március 03. 14:49

Az idei Magyar Filmszemle ugyan majdnem elmaradt, de végül május 5-8. között, több helyszínen fogják megtartani. Az anyagi háttér nagy részét Dr. Réthelyi Miklós miniszter az NKA 2010-es miniszteri keretéből biztosítja, de a szervezők további támogatók bevonását is tervezik.

2011. március 03. 14:49

Az idei Magyar Filmszemle helyszínei az Uránia Nemzeti Filmszínház, a Corvin és Puskin mozi, valamint a szabadtéri rendezvényeknek helyet adó Erzsébet téri Kulturális Központ és Park (Gödör Klub) lesznek május 5-8. között. Az esemény főrendezője a Magyar Mozgókép Közalapítvány és a Magyar Filmművészek Szövetsége.

Összesen 410 filmalkotást neveztek be, ebből 28 játékfilm, 60 animációs film, 95 kisjátékfilm, 58 tudományos-ismeretterjesztő film, 147 dokumentumfilm és 22 tévéfilm. A meghatározott számú versenyfilm vetítéséről a szakmai szervezetek által javasolt előzsűrik döntenek majd.

A filmes esemény megrendezéséhez szükséges anyagi háttér nagy részét Dr. Réthelyi Miklós miniszter az NKA 2010-es miniszteri keretéből biztosítja, de a szervezők további támogatók bevonását is tervezik.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!