Tarr nem engedi a szemlére A torinói lovat

2011. március 22. 10:59

Tarr Béla berlini nagydíjas és FIPRESCI-díjas A torinói ló című filmjét a TT Filmműhely nem nevezi be az idei, május elejére halasztott Magyar Filmszemlére, sem a versenyprogramban, sem a versenyen kívül. Hangsúlyozták: májusban lesz egy éve annak, hogy a magyar filmszakma leállt, ennek „megünneplésében” nem szeretnének részt venni.

2011. március 22. 10:59

Tarr Béla cége, a T.T. Filmműhely közleményben válaszolt a Magyar Mozgókép Közalapítvány (MMKA) nyilatkozatára, melyben a szervezet kuratóriuma felszólította a produkciós irodát: be kell mutatniuk a májusban megrendezett Magyar Filmszemlén, a mintegy 100 millió forintos állami támogatással készült, a Berlinálén Ezüst Medvével elismert A torinói lovat. Tarrék viszont hangsúlyozzák: mivel májusban lesz egy éve annak, hogy a magyar filmszakma leállt, ennek „megünneplésében” nem szeretnének részt venni.

 
Távolmaradásukkal az el nem készült filmek alkotóival, a kifizetetlen és munka nélkül maradt filmszakmai dolgozókkal, a bedőlt és csőd szélén álló produkciós cégekkel, a bezárt vagy bezárás előtt álló mozikkal vállalnak szolidaritást - írják. Továbbá kiemelik, a filmet bárki megnézheti 2011. március 31-től, mivel a gyártó a Cirko Film - Másképp Alapítvánnyal közösen, országosan bemutatja.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OrangeOrder
2011. március 22. 23:50
Borzasztó, borzasztó. Pedig micsoda filmremekek születtek itt állami támogatással! Mi ehhez képest a csúnya kádári korszakból az Egri csillagok, A Pál utcai fiúk, a Keménykalap és krumpliorr vagy akár A tanú? Ezek már valamik :)
botox_bill
2011. március 22. 17:33
Tarr igen komoly ember, a politikától is távol tartja magát (mint minden, magára adó művészember), ezért csakis arra tudok gondolni, hogy a koronaőr unokabátyja valamelyik haverjának egy ismerősétől hallotta, micsoda szörnyűségek folynak ebben az országban.
Valandil
2011. március 22. 13:00
Semmi gond, nincs harag. A 100 millát lesz oly kedves visszafizetni, mert a folyósításnak ez is feltétele volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!